elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Canet lo Roig s’afiança com el gran aparador de l’oli d’oliva amb Oleum

Canet lo Roig s’afiança com el gran aparador de l’oli d’oliva amb Oleum

  A pesar de la incertesa del temps, finalment s'ha pogut portar a terme tota la programació prevista en les Jornades de l'Oli d'Oliva i la Cultura Gastro de Canet lo Roig.

  Prestigiosos cuiners com Raúl Resino, del Restaurante Raúl Resino de Benicarló, Rafael Gauxachs, de la Casa dels Capellans de Traiguera, Carlos Miralles, de Lo Sarao de Canet lo Roig i Mar Blava de Benicarló, i Iván Alemán, del Restaurante San Rafael de Benicarló, han protagonitzat la jornada del diumenge amb les seues demostracions gastronòmiques que han comptat amb una bona assistència de públic i que han posat en valor no sols l'oli d'oliva de la localitat i de la comarca sinó els productes de proximitat tant de la terra com de la mar. La degustació s'ha marinat amb vins locals de ‘l’Estanquer’.
  L'alcaldessa, María Ángeles Pallarés, que es mostrava satisfeta per les Jornades d'Oleum, explicava que "és tot un luxe per a Canet lo Roig, tindre en este diumenge, a grans cuiners que han posat més valor, si cap, a una de les nostres senyes d'identitat com és el nostre oli d'oliva. Pense que ha sigut el fermall d'or per a tancar esta nova edició de la nostra Fira, però amb gir de 180 graus, i crec, que ho hem aconseguit”.
  Pallarés, destacava, entre altres activitats programades, el 'Sopar Popular', que va comptar en la nit del dissabte amb 350 persones. "Podem estar satisfets perquè a pesar de la incertesa del temps en alguns moments, tot ha anat molt bé, per tant, vull agrair a tots els que l'han fet possible, especialment a les entitats locals, però també a tota aquella gent que ha vingut a presentar-nos els seus productes o a fer activitats per tal d'oferir una programació variada i per a tots. Esta setmana intercanviarem opinions i començarem a pensar en la pròxima edició de les Jornades que tenen una primera part, a l'abril, centrada en ponències i xarrades de gran interés relacionades amb el nostre producte, i ara, al juny, molt més lúdica”, indicava.
  Oleum, que compta amb la col·laboració de Castelló Ruta del Sabor de la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, "s'afiança com un gran aparador de l'oli d'oliva, més quan tenim un patrimoni arbori d'oliveres, algunes mil·lenàries, que fan del nostre territori, un lloc únic digne de visitar, i prova d'això, és l'interés que desperta entre els visitants les rutes que portarem a cap pròximament per a conèixer-les encara millor".

  Pujar