28 de novembre de 2020 28/11/20

Blanch trasllada les seues condolences per la mort del filòleg i lexicòleg castellonenc Germà Colón

  • El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló en nom de la Comissió Executiva Provincial lamenta la “pèrdua irreparable” per a la investigació lingüística a nivell mundial

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, en nom de la Comissió Executiva Provincial, lamenta profundament la mort del filòleg i lexicòleg castellonenc Germà Colón i Doménech (Castelló de la Plana, 30 de novembre de 1928), “un dels lingüistes valencians de major prestigi internacional i gran valedor del consens de les Normes de Castelló”.

“Sens dubte, Germà Colón, Fill Predilecte de la ciutat de Castelló, va ser una figura clau en el defensa i l'estudi de la nostra llengua. Un gran mestre, savi i un erudit en la investigació llingüística a nivell mundial, per la qual cosa la seua mort suposa una pèrdua irreparable”, ressalta Blanch.

“Catedràtic per la Universitat de Basilea i doctor honoris causa en la Universitat de València, Madrid, Barcelona i Castelló. Amb 91 anys, Germà ens ha dit adéu. Siguem conscients que perdem a un dels grans, referència indiscutible del món acadèmic i de les nostres lletres”, afirma el secretari general.

Blanch assenyala que des del partit socialista “no podem sinó referenciar la seua figura i sentir-nos orgullosos del seu gran llegat, que ens queda per a la posteritat, i del que ja som ben conscients que les generacions futures no oblidaran. Passa a la nostra història d'il·lustres fills de Castelló entrant per la porta gran, la de la cultura”.

El dirigent socialista de les comarques de Castelló també ha ressaltat que “ens deixa un dels més destacats mestres de la Filologia Romànica i la lexicologia catalana, els estudis de la qual va començar quan introduir la nostra llengua a les aules no era fàcil. Ens deixa una gran obra, un destacat llegat però, el més important, ens deixa el seu optimisme, aquell que sempre va manifestar afirmant que el català es salvarà”, diu Blanch.

Pujar