elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Blanch reivindica un nou model social i econòmic que no supose una reducció dels drets laborals

Blanch reivindica un nou model social i econòmic que no supose una reducció dels drets laborals

  El secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló, Ernest Blanch, ha aprofitat la celebració de l'1 de Maig per a “reivindicar un nou model social i econòmic que, en cap cas, supose una reducció dels drets dels treballadors”. Blanch s'ha pronunciat en estos termes perquè “ningú aprofite la crisi del coronavirus per a vulnerar drets dels treballadors i treballadores que s'han conquistat després de molts anys”.

  El líder dels socialistes del PSPV-PSOE a la província de Castelló també ha volgut aprofitar la celebració del Dia del Treball per a “homenatjar els treballadors i treballadores que durant tot este confinament, s'estan jugant la vida, per a combatre la Covid-19 i garantir els serveis fonamentals a la resta de ciutadans”.

  Per este motiu, ha insistit que este 1 de Maig, “hem d'aplaudir més fort que mai a tots i totes les professionals, que durant totes estes setmanes estan al peu del canó, en els centres hospitalaris, en els supermercats, garantint serveis bàsics com la recollida de residus, i un llarg etcètera”.

  Manifest

  El PSPV-PSOE de la província de Castelló se suma al manifest del PSOE que al·ludeix a l'impacte que ha tingut el confinament en el mercat laboral per la hibernació d'una gran majoria de les activitats econòmiques.

  Per això, des del primer moment, el Govern ha treballat amb mesures per a protegir l'ocupació i proveir d'ajudes a la ciutadania afectada per esta situació. S'ha estés la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE), s'ha fomentat el teletreball, s'ha facilitat el cobrament de la prestació per cessament d'activitat per a autònoms i autònomes i s'han buscat solucions de protecció per als col·lectius més vulnerables, com les empleades de llar, els treballadors temporals o els fixos discontinus.

  També cal destacar la posada en marxa de l'Ingrés Mínim Vital amb vocació de permanència, i que suposarà una xarxa de seguretat per a les famílies més vulnerables.

  “Els i les socialistes sempre hem defensat els drets dels treballadors i de les treballadores, i un sistema de protecció social que no deixa a la ciutadania abandonada a la seua sort quan pateix un contratemps. Per això, este 1 de Maig ens reiterem en eixa defensa encara amb major convenciment”, conclou Blanch.

   

  Pujar