29 de novembre de 2020 29/11/20

Blanch (PSPV-PSOE) enalteix “l'exercici de responsabilitat” dels portaveus socialistes “en els moments més durs de la pandèmia”

Blanch (PSPV-PSOE) enalteix “l'exercici de responsabilitat” dels portaveus socialistes “en els moments més durs de la pandèmia” - (foto 1)
  • El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló anima a “seguir per la senda del diàleg” per a una reconstrucció que pose a la ciu-tadania en el centre de l'acció política

“Els nostres i les nostres portaveus estan sent exemple de col·laboració, responsabilitat i diàleg”. El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ernest Blanch, s'ha pronunciat en estos termes en la reunió telemàtica mantinguda amb portaveus municipals socialistes per a abordar i coordinar accions amb propostes davant la desescalada i la reconstrucció després de la pandèmia de la COVID-19.

“Els socialistes sou la veu de molts veïns i veïnes i, en estes situacions d’adversitat, cal que cresca'm i demostrem tot el que podem aportar per a millorar la vida de la gent. L’oposició significa fiscalització constant als grups que estan en el govern, però també l’aportació de propostes i iniciatives que beneficien al conjunt de la ciutadania i, en esta via propositiva, cal enfocar la nostra acció política del dia a dia”, ha asegurat el dirigent socialista provincial.

Blanch ha destacat que “la situació d'excepcionalitat en la qual ens trobem requereix que tots els càrrecs en el govern, però fonamentalment els que estiguen en l'oposició, treballen de manera constructiva i responsable”. “Estem sent testimonis de la falta de lleialtat de la dreta i a nosaltres ens toca donar exemple de responsabilitat, amb propostes per a la ciutadania, i traslladar el nostre relat inequívoc que la millor recepta per a superar esta pandèmia i la posterior reconstrucció són les i els socialistes”, ha assenyalat.

El dirigent socialista a les comarques de Castelló afirma que “esta labor de responsabilitat en favor dels i les ciutadanes ja s'ha dut a terme durant els moments més durs de la pandèmia amb propostes per part dels i les nostres portaveus per a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes com han sigut el repartiment de material sanitari, l'exoneració de taxes, les ajudes a autònoms i autònomes i l'atenció als més vulnerables, entre altres”. “Mesures que s'han aplicat donant bons resultats als ajuntaments amb govern progressista”, ha afegit.

És per això que Blanch aposta perquè “allí on estiguem en l'oposició seguim la senda del diàleg, fugint del discurs de la confrontació i la crispació, i mantinguem la mà estesa per a continuar treballant des de la unió perquè este moment d'excepcionalitat ens exigeix altura de mires en pro de la ciutadania”.

Exemples de consens

El secretari provincial ha posat com a exemple el “tarannà negociador” del vicesecretari de l'executiva provincial i president de la Diputació de Castelló, José Martí, en haver aconseguit conjuminar a tots els grups amb representació per a aprovar el pla de reactivació de la província, que contempla l'adopció de mesures per a fer front a la crisi de la Covid-19, valorades en 9 milions d'euros. A més, ha apuntat que este consens “és una fita més de la Diputació del Canvi”.

Blanch també ha valorat el treball dut a terme pel president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i alcalde socialista a Vigo, Abel Caballero, “per haver aconseguit el suport de tots els grups polítics” a les propostes de mesures extraordinàries destinades a facilitar i impulsar, tant l'actual procés de desescalada, com la posterior recuperació social i econòmica des dels governs locals.

Finalment, Blanch ha assenyalat que el PSOE “sempre ha estat a l'altura de les circumstàncies” com es va posar de manifest en l'altra gran crisi que va patir Espanya en 2008, quan l'aleshores secretari general del PSOE i president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va donar instruccions perquè tots els grups socialistes, molts dels quals estaven en oposició, donaren suport als pressupostos.

Pujar