25 de setembre de 2020 25/9/20

Blanch considera "molt important" el pla que la Generalitat ha presentat al sector ceràmic

Blanch considera "molt important" el pla que la Generalitat ha presentat al sector ceràmic - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Blanch considera "molt important" el pla que la Generalitat ha presentat al sector ceràmic - (foto 2)

  El secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló, Ernest Blanch, ha destacat la importància del pla que la Generalitat Valenciana que presideix el socialista Ximo Puig ha presentat a les empreses del sector ceràmic, que els permetrà estalviar un 20 per cent en la factura de l'electricitat. És un pla d'inversions que s'ha treballat amb Iberdrola, en el qual s'inclouen mesures que permetran repotenciar la xarxa i que l'energia resulte molt més econòmica.
  Per a Blanch, "es tracta d'una iniciativa molt important de la Generalitat que dóna bona mostra de la seua decidida aposta pel sector ceràmic de Castelló, que és obvi que serà molt més competitiu si aconsegueix reduir els costos energètics en un 20 per cent".

  No en va, recorda, "el tauleller és el principal sector industrial de la província, que segons la patronal ASCER, dóna treball de forma directa a més de 15.000 persones i de manera indirecta a altres 7.000"; un sector innovador que exporta el 80 per cent de la seua producció, malgrat la forta competència internacional a la qual ha de fer front. És tal el seu potencial, que en aquests moments ven material ceràmic en prop de 190 països de tot el món.
  El secretari general del PSPV-PSOE creu que la iniciativa presentada per la Generalitat és "imprescindible" perquè segons va explicar recentment la secretària autonòmica d'Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, Blanca Marín, el consum d'energia del sector ceràmic és intensiu.

  Blanch celebra l'alt grau d'implicació del Govern de Ximo Puig amb el sector ceràmic de Castelló que "en estar tan directament relacionat amb la construcció, tant ha patit amb la llarguíssima crisi que hem tingut al nostre país".
  El secretari general dels socialistes de Castelló assegura que "amb aquest tipus d'iniciatives, també es posa de manifest la importància del canvi polític que es va produir en 2015 en la Comunitat Valenciana, perquè després dels 20 anys de deixadesa i inacció dels governs valencians del Partit Popular, ara el sector ceràmic torna a ser una prioritat per a la Generalitat".

  Pujar