elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benlloch organitza les I Jornades per la Memòria Històrica amb la col·laboració de l’UJI

    De manera quasi casual, ara fa quatre anys, un conjunt de pintures murals foren trobades a les parets de l'Ermita de la Mare de Déu de l'Adjutori de Benlloch. Es tractava del vestigi deixat pels Brigadistes Internacionals al seu pas pel municipi de la Plana Alta durant la Batalla de Llevant. Aquest valuós testimoni gràfic, malauradament desaparegut, servirà com a fil conductor de les I Jornades per la Memòria Històrica organitzades per l'Ajuntament de Benlloch, amb el suport de la Universitat Jaume I i la col·laboració del Grup d'Estudis d'Història Local i Fons Orals.

    La trobada s'ha estructurat en diverses taules rodones, projeccions i conferències que aniran succeint-se al llarg de la vesprada del divendres dia 11 i el matí del dissabte 12 de novembre de 2016. Aquesta cita cultural neix amb l'objectiu de familiaritzar el públic assistent amb la seua història recent i despertar noves inquietuds entre les més joves, apropant-los de manera intergeneracional amb els seus pròxims, que poden contar-los bona part dels fets ocorreguts a l'entorn on cohabiten.

    Conèixer per què Benlloch va tenir un paper estratègic crucial durant la Guerra Civil i aprendre a escoltar parets que ens parlen del pas de les tropes pels camins, trinxeres i bancals; debatre, compartir i en definitiva, deixar-nos sorprendre per les històries que podem descobrir si sabem com interpretar el patrimoni és el propòsit d'aquestes jornades.

    Programació i horaris: http://benlloch.org/event/jornades-per-la-memoria-historica-de-benlloch/

    Pujar