20 de gener de 2021 20/1/21

Barrachina: “Les infraestructures de Castelló només milloren amb governs del Partit Popular”

Barrachina: “Les infraestructures de Castelló només milloren amb governs del Partit Popular” - (foto 1)

  El president del Partit Popular de la província de Castelló, Miguel Barrachina, ha assegurat que “les infraestructures de Castelló solament milloren amb governs del Partit Popular”. El també portaveu de la comissió de Foment ha realitzat aquestes declaracions després de l'anunci del president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, sobre dues licitacions relacionades amb el Corredor Mediterrani amb una inversió superior als 2.000 milions d'euros que milloraran les connexions ferroviàries de la Comunitat Valenciana.

  Per al president del PPCS, “l’alta velocitat garanteix la continuïtat de l'activitat inversora en la província de Castelló per als pròxims anys”.

  Miguel Barrachina ha agraït al Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, el seu compromís amb aquesta terra a la qual ha visitat fins a en deu ocasions en els seus deu mesos al capdavant de la cartera de Foment, perquè “està contribuint a compensar les inversions que no es van realitzar en etapes passades”.

  En concret, el BOE publicarà demà la licitació de la redacció de l'estudi informatiu del nou Eix ferroviari per la ciutat de València, i la redacció de l'estudi informatiu del tram d'alta velocitat ferroviària entre València i Castelló.

  Entre 2013 i 2017, el Govern d'Espanya ha invertit íntegrament 178 milions d'euros per a acabar la primera via de l'AVE que connectarà Castelló amb Madrid en 2 hores i 20 minutos i millora, a més, les freqüències. A més, el ministre de Foment ha anunciat més d'1.100 milions per al tercer fil i “ara arriba el tercer projecte d'alta velocitat per a la nostra terra”.

  Així mateix, Barrachina ha recordat que ja estan en marxa les obres de millora de la via fèrria Sagunt-Segorbe-Terol amb una inversió de 335 milions d'euros que “ja ha corregit en almenys sis punts que el tren puga augmentar la seua velocitat, escurçant els temps de viatge”.

  DEURES PER Al CONSELL

  El president del PPCS i portaveu de la comissió de Foment ha instat al Consell de Ximo Puig i Mónica Oltra a contribuir al manteniment del servei de trens regionals entre Castelló i Vinaròs com ja estan fent en les seues comunitats autònomes els governs socialistes d'Aragó i Extremadura i el nacionalista català.

   

  Pujar