elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Atesos dos semiahogados en una platja de Benicàssim i Orpesa

Atesos dos semiahogados en una platja de Benicàssim i Orpesa
  • Els dos banyistes es troben estables i han sigut traslladats fins als centres hospitalaris corresponents

Aquest matí, a les 11.50 hores, els membres del servei de socorrisme de la platja Heliòpolis de Benicàssim havien tret inconscient de l'aigua a un banyista. Els socorristes li han realitzat a l'home les maniobres de reanimació cardiopulmonar bàsica.

El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha mobilitzat una unitat del SAMU. A la seua arribada, l'equip mèdic ha continuat amb la reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques d'estabilització. Finalment han aconseguit recuperar les constants vitals del banyista de 86 anys d'edat.

Posteriorment, l'home ha sigut evacuat amb símptomes d'ofegament i parada cardíaca recuperada a l'hospital General Universitari de Castelló.

Una mica més tard, a les 12.25 hores, se sol·licitava la intervenció del CICU des del centre de salut d'Oropesa per a valoració per part del SAMU d'un altre banyista amb símptomes d'ofegament. L'home de 76 anys havia sigut traslladat amb recursos del servei de salvament d'una platja.

Una unitat del SAMU ha acudit al centre sanitari. Una vegada allí, l'equip mèdic ha estabilitzat a l'home que presentava dificultat respiratòria. Després de l'assistència, el banyista ha sigut evacuat a l'hospital General Universitari de Castelló en l'ambulància del SAMU.

Pujar