elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquests són els millors olis d'oliva de la província de Castelló

Aquests són els millors olis d'oliva de la província de Castelló
  • Essentia Oleum, B i Finca Varona La Vella triomfen en els I premis AOVE

MÉS FOTOS
Aquests són els millors olis d'oliva de la província de Castelló - (foto 2)

Un dels productes estrela que posseeix la província de Castelló en matèria de gastronomia és el seu oli d'oliva. Un or líquid que la Diputació ha volgut reconèixer amb el I Premi AOVE, un certamen per a triar els millors olis que naixen de les branques centenàries i mil·lenàries de les oliveres castellonenques.

En aquesta primera edició han pujat a l'olimpo de l'oli oliva verge extra tres olis de la temporada 2021-2022: Essentia Oleum (en la categoria de Fruitat Verd Amarg i Monovarietal), B (en la categoria de Fruitat Maduro Dulce) i Finca Varona la Vella Multivarietal ECO (en la categoria Ecològica).

Millor AOVE Monovarietal i Millor AOVE Fruitat Verd Amarg

Oli Essentia Oleum, de l'empresa Essentia Oleum d'Altura. Es tracta d'un oli de la Serra d’Espadà elaborat amb olives seleccionades i que destaca per la seua complexitat, el seu perfecte equilibri i l'aroma a fruita fresca, poma i bulla aromàtica.

Millor AOVE Fruitat Madur Dolç

Oli B, de l'empresa Bardomus de Torreblanca, està elaborat amb la varietat borriolenca, amb un gran potencial i possibilitats. És molt especiado, amb aromes florals, a plàtan i fruites madures. També és un oli complex i equilibrat.

Millor AOVE Ecològic

Oli Finca Varona la Vella Multivarietal ECO, de l'empresa Organia Oleum SL de Sant Mateu està elaborat de variedadades com morrut, farga i picual de la zona de la Vall d'Alba, Sant Mateu i Canet lo Roig, seleccionades per a crear un conjunt d'harmonies, amb aromes florals, especiat i molt fruitera.

I Premis AOVE

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha felicitat els premiats i ha destacat «l'excel·lent qualitat dels olis que es fan a la nostra província», al mateix temps que ha assenyalat que la diputació treballa perquè «cada vegada tinguen una major eixida al mercat».

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha destacat l'aposta de la diputació per «ajudar i visibilitzar» el treball de les productores d'oli de la província, una manera de donar suport a l'economia en les zones rurals de la província.

A més, ha destacat que els tres premiats pertanyen a la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’, el paraigua amb el qual la diputació engloba els productes gastronòmics de qualitat que ofereix la província.

Els premis estan organitzats mitjançant un conveni signat entre la Fundació Intercoop i la institució provincial i el tast dels olis s'ha dut a terme per membres qualificats pertanyents a panells de tast oficials i experts prestigiosos del sector AOVE.

Pujar