elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
≫ ¿Què veure a Castellón?

Aquests són alguns dels racons que no pots deixar de visitar a la província de Castelló

Morella
Morella

  A la província de Castelló hi ha llocs encantadors, espais on podràs gaudir i monuments que et deixaran bocabadat. Hi ha una àmplia varietat de tots els llocs als quals pots anar. A continuació, us deixem uns pocs:

  - Morella. La capital dels Ports és una localitat amb molt d'encant, totalment emmurallada i amb molta història i patrimoni darrere. És un xicotet poble de menys de 2.000 habitants i el seu centre històric és molt singular. El castell és el més característic de Morella i el dolç més típic d'allí són “*els flaons”, els quals estan farciments de brull i mel.

  - El museu de la Valltorta. Va ser reconegut l'any 1998 com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. S'encarrega de vetlar per la conservació, estudi i divulgació dels valors de l'Art Rupestre de la Comunitat Valenciana. Ací també estan els abrics del Barranc de la Valltorta, una de les mostres més importants que existeixen.

  - Peníscola. El Casc Antic d'aquesta ciutat és la peça fonamental a l'hora de visitar-la i el Castell del Papa Lluna és el gran atractiu dels turistes. També les platges i les cales són molt boniques, sobretot quan arriba el bon temps. Entre els plats típics, el marisc podria ser una bona elecció, ja que aquests productes són de molt bona qualitat allí.

  - Santuari de la Cova Santa. Està situat en la localitat d'Altura. La cova té 20 metres de profunditat i antigament era utilitzada pels pastors com a refugi. Per a accedir a la capella, has de baixar unes escales i la mateixa estarà situada en el centre de la cova.

  - Montanejos. És conegut per les seues aigües termals que es troben en la Font dels Banys. Entre els llocs més importants, destaca l'embassament d'Arenós, la casa dels Vallterra o l'Església Parroquial de Sant Jaume. Així doncs, aprofitant la muntanya i el riu, es poden practicar deports d'aventura com el descens en tirolina, senderisme o piragüisme.

  - Parc miner del Maestrat. Es troba situat a 3 km de la població de la Torre d'en Besora i a 8 km de Culla, en el qual es poden visitar dues galeries que corresponen amb les antigues mines Victoria. També hi ha elements audiovisuals per a facilitar la visita del públic que vaja.

  - Vilafamés. Aquest poble de l'interior de la província destaca pel seu casc antic, on totes les construccions són de pedra roca i on predominen els carrers estrets. L'església parroquial i el palau del segle XV són també visita obligatòria. I, com no, la famosa “Roca Grossa”, la qual és un mola de pedra que està situada pel carrer principal de la localitat.

  - Coves de Sant Josep. Podràs gaudir d'un passeig amb vaixell al llarg d'un dels rius subterranis navegables més espectaculars i el més llarg d'Europa. La visita consisteix en un tram d'uns 800 metres amb barca i un recorregut de 250 metres a peu. La visita dura aproximadament uns 40 minuts i en les coves hi ha una temperatura de 20ºC durant tot l'any.

  MÉS FOTOS
  Coves de Sant Josep - La Vall d'Uixó
  Montanejos
  Museu de la Valltorta
  Peníscola
  Santuari de la Cova Santa
  Vilafamés
  Pujar