elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP aprova a Borriol la seua moció contra el 'cotonet' amb el suport de Compromís

El PP aprova a Borriol la seua moció contra el 'cotonet' amb el suport de Compromís
  • Ciutadans també recolza la iniciativa mentre PSOE i VdB es fiquen de perfil i opten per l'abstenció

  • Consuelo Vilarrocha, portaveu del PP, celebra l'acord en defensa “de les famílies que viuen de la terra”

El Partit Popular de Borriol va aconseguir aprovar aquest dijous en ple la moció en defensa de l'ús de fitosanitaris (metil clorpirifos) per a lluitar contra la plaga del 'cotonet' que assola els cítrics “dels quals viuen centenars de famílies de Borriol”. La iniciativa, defensada per Consuelo Vilarrocha, portaveu del PP en la localitat, va prosperar amb el suport de Compromís i el suport de Ciutadans, malgrat l'abstenció de PSOE i Veïns de Borriol, que van optar per posar-se de perfil.

“Lamentem que l'acord no s'haja aconseguit per unanimitat. Perquè és el que els nostres agricultors i els nostres veïns ens estan demanant. Que s'habiliten de manera extraordinària tractaments alternatius als biocides, que en aquests moments no estan sent eficaços. Perquè el que no podem fer és sacrificar el camp per l'entossudiment d'un Govern, el de Pedro Sánchez, i un Consell, el de Ximo Puig, que es neguen a permetre aquest tipus de tractaments”.

Des del PP, Vilarrocha va considerar que “els biocides són l'objectiu final, però mentre es desenvolupen i són eficaços, no podem abandonar al camp, perquè darrere de cada cultiu hi ha famílies que viuen de la terra i es deixen en ella la vida, hores d'esforç i molt sacrifici. Hem de garantir la pròxima campanya i els metil clorpirifos són l'única via que garanteix que la temporada pròxima no serà un nou fracàs”.

En aquest sentit, “lamentem que PSOE i VdB es posen de perfil en una qüestió tan crucial per als nostres veïns com és aquesta. Perquè a Borriol són moltes les famílies que viuen de la terra i mereixen que els qui governen els defensen i no els abandonen”. I si Itàlia, tal com ha assenyalat la regidora, “ha permés l'ús d'aquests tractaments, també el pot permetre Espanya”. Perquè “no té sentit que prohibim un fitosanitari al qual després, paradoxalment, li permetem l'entrada al nostre país amb la importació de cítrics de territoris que sí que l'empren”.

Pujar