elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Àlvaro anuncia “una inversió de 2 milions en el CRA de les Useres per 2021”

Àlvaro anuncia “una inversió de 2 milions en el CRA de les Useres per 2021”
  • La portaveu adjunta de Compromís en les Corts detalla que l'obra ja ha eixit a concurs públic i compta amb una proposta d'adjudicació

“La Conselleria d'Educació està a punt d'adjudicar les obres d'enderrocament de l'antic aulari del CRA Penyagolosa de les Useres i la la construcció d'un edifici nou de tres plantes que permetrà a mig centenar d'alumnes de la localitat dir adéu a 12 anys d'escolarització provisional a la Casa de la Cultura, des que en 2007 l'aulari va ser declarat en ruïnes”. Així ho ha afirmat la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Àlvaro, qui ha posat en valor l'aposta del conseller Vicent Marzà per “una educació pública i de qualitat i per convertir l'Educació en un dels elements clau en la lluita contra la despoblació”.

Àlvaro fa aquestes declaracions després de constatar que aqueixa aposta de Marzà s'ha materialitzat en els Pressupostos de la Generalitat per a 2021, amb una inversió prevista per al CRA Penyalogosa de 2.035.000 euros. A més ha recordat que “l'obra ha eixit ja a concurs públic i ja compta amb una proposta d'adjudicació. Per això, ha anunciat “que les obres començaran en les pròximes setmanes”

En aquest sentit, la responsable d Compromís en les Corts ha subratllat que “el nou aulari, que tindrà tres altures, es construirà en un termini de 13 mesos i comptarà amb dues aules d'Infantil i tres de Primária, amb un total de 90 places escolars. A més, disposarà d'un menjador per a 50 alumnes en dos torns, que estarà dotat de cuina”

Cal recordar que el nou centre, que s'alçarà sobre una parcel·la de 2.346 metres quadrats que actualment ocupa el vell aulari també disposarà de gimnàs, amb vestuaris i dutxes, una aula de ciències experimentals i plàstica, hort escolar i pista poliesportiva.

La síndica adjunta de Compromís en les Corts ha subratllat que “la posada en marxa d'aquest projecte, i l'avançat estat de tramitació no haguera sigut possible sense la decisió política de Vicent Marzà per a superar l'etapa d'incompliments del PP, però a més ha sigut també decisiu l'esforç veïnal, dels pares i mares del municipi i de tota la comunitat educativa, que ha treballat sense descans per a reivindicar el que era just perquè els seus fills i filles tinguen una educació de qualitat”.

Pujar