elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una altra bici blanca apareix en un municipi de Castelló, què signifiquen?

Una altra bici blanca apareix en un municipi de Castelló, què signifiquen?
  • Diverses ‘bicicletes fantasma’ estan situades als carrers i carreteres de la província

Una nova bicicleta blanca ha tornat a aparèixer en un carrer d'un municipi de Castelló, en aquest cas Almassora.

Es tracta d'una ‘bicicleta fantasma’ o ‘ghost bike’, col·locada diumenge passat per a recordar la mort d'un ciclista en un accident.

En aquest cas el succés de va produir el 3 de maig al carrer Juan d'Autria, quan un cotxe que estava sent perseguit per la Guàrdia Civil i circulava en sentit contrari va atropellar mortalment a un ciclista.

Ara, des de la plataforma Castelló amb bici, han rendit aquest homenatge a aquest nou mort sobre les dues rodes, per a tractar de conscienciar als conductors sobre la vulnerabilitat dels ciclistes.

L'acció tracta de remoure consciències encadenant una bicicleta pintada de blanc en el lloc de l'accident, com a escultura en record als ciclistes que han mort per accidents de trànsit.

No és l'única bicicleta blanca que ha aparegut en les últimes dates, ja que fa només un mes ja van col·locar una altra en un punt pròxim, concretament en la rotonda de l'Autovia del Port amb la carretera Castelló-Almassora, on va ser un home va ser atropellat per un camió.

En els últims anys ja són diverses les bicicletes que han sigut col·locades en diversos punts de la província, com la que està visible en el carril bici de Benicàssim. Va ocórrer en l'encreuament del camí Sigalero en 2017.

Altres casos van ser el que va tenir lloc també en 2017, quan el jove Álvaro va morir enfront de l'institut Llombai de Borriana o l'ocorregut en l'avinguda Germans Bou de Castelló en 2014.

 

Pujar