elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alternatives per a regalar als professors aquest Nadal... i evitar-nos un maldecap

Alternatives per a regalar als professors aquest Nadal... i evitar-nos un maldecap
  • LA FAMPA Penyagolosa de Castelló planteja altres maneres més econòmiques i eficients d'agrair el treball al professor

El Nadal és època de reunions i agraïments. No obstant això, en els últims anys s'han incrementat els regals materials que les famílies fan als professors per a donar-los les gràcies pel treball educatiu que fan amb els alumnes, convertint-se quasi en una tradició per als pares i mares, els quals, encara que en moltes ocasions no estiguen d'acord o superen les seues possibilitats econòmiques, tinguen l'obligació de participar per la mateixa pressió social.

Per aquest motiu, la FAMPA Penyagolosa de Castelló a través d'una nota de premsa ha plantejat altres alternatives per a agrair la tasca del professor, en comptes de recórrer al mateix regal material de Nadal.

Per això, proposen que els xiquets siguen els que participen en l'elaboració dels regals amb manualitats, detalls personalitzats, que requerisquen d'un esforç i implicació per part dels escolars, amb l'objectiu que el lliurament dels mateixos siga sentida pels professors com un gest d'afecte. I és que tal com estableix la presidenta de FAMPA Penyagolosa, Silvia Centelles es tracta de “regalar des de l'emoció per a afavorir vincles positius entre professorat i alumnat”.

Pressió social i econòmica

Des de la FAMPA proposen aquesta alternativa amb l'objectiu que s'aconseguisca aconseguir un consum responsable i que siga un model d'educació per als xiquets. I és que la compra d'aquest regal material en aquestes dates genera en moltes famílies una despesa addicional realment innecessària, a més de grans desigualtats entre els pares i mares que no poden participar.

Per això, Silvia Centelles posa l'accent en la necessitat de tindre una escola igualitària, ja que “s'han de destacar la importància de les persones per damunt de les coses”. D'aquesta manera s'ensenya als xiquets a agrair d'una manera més pròxima i personal, sense la necessitat de recórrer en regals que siguen estereotipats i fins i tot deshumanitzats, els quals en moltes ocasions no diuen res ni de qui ho entreguen ni de qui ho reben.

Per això des de la FAMPA animen que les famílies que no puguen participar no ho facen sent arrossegats per la pressió social, ja que poden donar altres mostres d'agraïment alternatives. I és que a vegades donar les gràcies no implica comprar ni estregar una cosa física, si no que n'hi ha prou amb regalar paraules o gestos sincers al professorat.

Pujar