elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Algimia exigeix a Sanitat restituir amb urgència el metge que ha suspés i garantir a la població la cobertura dos dies a la setmana

Algimia exigeix a Sanitat restituir amb urgència el metge que ha suspés i garantir a la població la cobertura dos dies a la setmana
  • L'alcalde, Jaime Pertegaz, remet un escrit a la Conselleria de Sanitat per a exigir que el recurs sanitari que fins al 19 d'agost la Generalitat ha suspés “torne immediatament al poble.

És un alcalde més de l'interior de Castelló que ha dit ja n'hi ha prou a les retallades que el Consell exerceix, en matèria sanitària, sobre la província. Es tracta de Jaime Pertegaz, alcalde d'Algimia de Almonacid, que aquest mateix dilluns, 1 d'agost, remetia a la Conselleria de Sanitat, en concret a la direcció mèdica de l'Hospital de Sagunt de la qual depén el municipi, la seua protesta contra la suspensió de l'atenció mèdica en la població de l'1 al 19 d'agost.

“Exigim, immediatament, que es restablisca l'assistència mèdica. I es garantisca al meu poble que dos dies a la setmana comptaran amb la presència del metge. Llevar el metge és privar de salut al meu poble, i no el tolerarem”, ha declarat el primer edil d'Algimia de Almonacid.

La decisió de suspendre l'assistència mèdica en cinc localitats de l'Alt Palància ha caigut com una llosa en aquesta xicoteta localitat a la qual se li assigna, com tota solució, l'opció de desplaçar-se a Vall de Almonacid per a rebre l'assistència que el Consell li nega al poble.

“No combreguem amb aquest càstig. Volem el metge dos dies a la setmana. I el Consell ha d'actuar per a garantir aquesta assistència. És la seua responsabilitat”. D'una altra manera, assenyala l'alcalde, “ens reservem el dret a interposar demanda davant els tribunals contra aquesta decisió injusta que atempta contra la vida del meu poble”.

El cas d'Algimia de Almonacid, tal com relata Pertegaz, és idèntic al de Matet, que també aquesta setmana ha remés escrit al Consell exigint la restitució del metge. Al costat d'ells, Gaibiel i Almedíjar, així com Peñalba, a Segorbe, són la resta de damnificats. “No ens callaran. Al meu poble hi ha un gran nombre de veïns d'avançada edat que no mereixen aquest maltractament”. Càstig que arriba, a més, “en un moment en el qual el poble s'ha multiplicat per l'arribada de famílies que tenen en Algimia la seua segona residència. El metge no és una opció, és vital”, ha conclòs Pertegaz.

Pujar