elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

9J | Així s'ha votat en els municipis de Castelló: Sorpreses i curiositats

9J | Així s'ha votat en els municipis de Castelló: Sorpreses i curiositats
  • Els resultats varien bastant en funció de cada població

El vot a la província de Castelló ha seguit la dinàmica de la resta d'Espanya, amb el Partit Popular en primera posició seguit pel Partit Socialista. No obstant això, en cada municipi existixen les seues diferències.

En la capital, Castelló de la Plana, el PP consolida el percentatge de vots que va obtindre en les anteriors eleccions generals, mantenint quasi el 36% dels vots i el PSOE també manté la seua posició, amb un 31% dels vots en segona posició, baixant algunes dècimes.

Per part seua, Vox baixa del 15 a l'11% i Sumar també des del 15% al 8%, per damunt d'un Podemos al qual també supera el partit de l'agitador polític Luis Alvise Pérez (Es Va acabar la Festa).

A Vila-real, en canvi, canvien les tornes i el PP ascendix a la primera posició per davant del PSOE, que va quedar primer el 23J en este feu socialista.

A Borriana, per part seua, el PP ha superat àmpliament al PSOE, amb un 38% enfront del 29% dels socialistes. En este municipi, a més, cal destacar que Es Va acabar la Festa (SALF) ha arribat a superar a Podemos però també a Sumar, amb el major percentatge dels grans municipis (un 7%), amb una quarta posició que també s'ha repetit en poblacions com Oropesa.

A La Vall d'Uixó, un altre feu de l'esquerra, la participació ha sigut de les més elevades de la província i el PSOE ha quedat en primera posició, però només 7 dècimes per damunt del PP, mentres que a Vinaròs els socialistes sí que li han tret als populars deu punts de diferència.

En la veïna Benicarló, en canvi, el PP ha sigut el més votat (33’6%), així com en els següents municipis més poblats: Almassora (36’4%), Onda (39%) i Benicàssim (amb un espectacular 43%, la major taxa dels municipis grans).

A Nules, per part seua, el resultat no es correspon amb el de les eleccions municipals, com ja va ocórrer el 23J, ja que l'alcalde, David García, apostava per la Coalició Existix, que no ha tingut suficient força com per a obtindre un europarlamentari. Així i tot, la coalició contra la despoblació ha obtingut un 7% dels vots en este municipi, l'únic resultat ressenyable de tota la província.

Casos curiosos són els de municipis com Villahermosa del Río, tradicional fortí popular on el PP el 72% dels vots, molt per damunt de l'11% de Vox i d'un PSOE que queda en tercera posició sense arribar al 10%.

Un altre cas interessant és el de Castell de Cabres, el municipi més xicotet de Castelló, han quedat en primera posició amb empat tècnic Podemos i Vox (amb 3 vots cadascun).

Pujar