elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP afirma que "la Diputació lenta de Castelló arriba tard i ha de concretar ja les ajudes per a pal·liar els danys dels temporals a Benicàssim, Vinaròs i Càlig"

El PP afirma que "la Diputació lenta de Castelló arriba tard i ha de concretar ja les ajudes per a pal·liar els danys dels temporals a Benicàssim, Vinaròs i Càlig"
  • La portaveu adjunta del Partit Popular María Ángeles Pallarés recorda que la corporació provincial va aprovar sota la gestió del PP a l'octubre de 2018 ajudes en tot just cinc dies, mentre ara encara no hi ha res previst ni aprovat

El Partit Popular de la Diputació afirma que la Diputació lenta de Castelló torna a arribar “tard” amb les ajudes per a pal·liar els danys dels temporals. “L'equip de govern provincial de PSOE i Compromís no poden actuar com si res ocorreguera. Estem parlant de danys materials per a milers de persones i també de reparació d'infraestructures i serveis públics en els municipis de Benicàssim, Vinaròs i Càlig. No és de rebut que hui, quasi 15 dies després dels aiguats, continuen parlant en futur, quan les mesures havien de ser ja una realitat”, ha lamentat la portaveu adjunta del PP en la Diputació, María Ángeles Pallarés.

Pallarés es refereix així a la declaració institucional que PSOE i Compromís han presentat de cara al ple de la setmana vinent, i que tracta de minimitzar la iniciativa plenària registrada pel PP en la qual es demana a la Diputació de Castelló que inste el Govern d'Espanya a declarar els municipis de Benicàssim, Vinaròs i Càlig com a zona greument afectada per una emergència de protecció civil i, per tant, “a aplicar ajudes ajustades a les característiques i necessitats de l'esdeveniment per a pal·liar els danys provocats per les pluges i inundacions”.

“Voler és poder, i a la vista de la manera de procedir, és clar que no és el cas del PSOE i Compromís. I així queda constatat si es compara l'actual situació amb el viscut des de la institució en ocasió de desastres produïts en dates anteriors. El 18 d'octubre de 2018, la província de Castelló també va patir un fort episodi de pluges i el dia 23 d'octubre, és a dir, només 5 dies després, la Diputació capitanejada pel Partit Popular ja havia aprovat ajudes econòmiques i estava en disposició de posar-les a la disposició dels municipis i particulars afectats. Res a veure amb l'actual equip de govern socialista i nacionalista, que hui dia segueixen sense concretar ni una sola ajuda”, ha destacat Pallarés.

“No caben excuses. La Diputació de Castelló té mitjans humans i tècnics suficients per a satisfer les demandes dels municipis afectats. La clau està a focalitzar els esforços en allò que és prioritari, i ara mateix no pot ser una altra cosa que posar la institució al servei dels castellonencs i assumir el paper de reivindicació que correspon al govern provincial, en defensa dels interessos de Castelló”, ha lamentat la portaveu adjunta del PP en la Diputació, María Ángeles Pallarés.

“Per tot això, des del PP no podem donar suport a la proposta de declaració institucional que ha presentat el PSOE i Compromís, perquè entenem que és un brindis al sol, i manca de concreció i de les solucions que necessiten els afectats per l'aiguat de Benicàssim, Vinaròs i Càlig”, ha assenyalat Pallarés. “Si de veritat volen ajudar als castellonencs, el que han de fer és donar suport a la moció que ha presentat el PP en el ple i a partir d'ací, en no més de cinc dies, activar una línia pressupostària amb la qual atendre els veïns i municipis perjudicats per danys milionaris del temporal”, ha conclòs.

Pujar