elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ROBATORIS EN GASOLINERES, BARS I BOTIGUES DE TELEFONIA

Cau la banda criminal que va assaltar desenes de locals a Castelló

Cau la banda criminal que va assaltar desenes de locals a Castelló
  • Van actuar a Torreblanca, Moncofa, Alqueries, Onda, Sogorb, Viver i Geldo i van arribar a agredir a dues patrulles quan els van descobrir

MÉS FOTOS
Cau la banda criminal que va assaltar desenes de locals a Castelló - (foto 2)
Cau la banda criminal que va assaltar desenes de locals a Castelló - (foto 3)
Cau la banda criminal que va assaltar desenes de locals a Castelló - (foto 4)

La Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló ha dirigit la denominada Operació Extintors, que es va saldar amb la detenció de 10 persones a les províncies de València i Castelló, desarticulant així per complet un grup criminal especialitzat en robatoris en gasolineres, bars, establiments de telefonia mòbil, extorsions a través d'una plataforma d'internet i tràfic de drogues.

L'operació va ser duta a terme pel Grup de Patrimoni de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Castelló. Es tracta d'una Unitat d'investigació multidisciplinària i polivalent que investiguen multitud de tipologies penals, principalment aquelles relacionades contra el patrimoni i l'ordre socioeconòmic.

Es va iniciar a principis de l'últim trimestre de l'any, culminant amb la detenció dels deu integrants de l'organització als quals se'ls atribueixen els delictes de pertinença a grup criminal, 44 delictes de robatoris amb força i violència, 6 delictes extorsió, tràfic de drogues i blanqueig de capitals, tots ells comeses a les províncies de Castelló, València, Albacete, Terol, Tarragona, Navarra, Lugo i Tenerife.

Así funcionaba la organización

Els presumptes autors tenien una estructura perfectament organitzada i posseïen un rol molt específic. Mentre que uns es dedicaven a cometre físicament els robatoris, uns altres proveïen al grup de vehicles robats als quals els doblegaven les plaques de matrícula i targetes de crèdit obtingudes mitjançant les extorsions comeses a nivell nacional a través d'una xarxa social, uns altres eren utilitzats com a “mules econòmiques”, que s'encarregaven de rebre el diner negre de tercers, per a posteriorment i després d'una compensació econòmica acordada, blanquejar-lo i retornar-lo a l'organització. A més de dedicar-se tràfic de drogues a València capital, des de dos domicilis.

Una vegada comesos els fets delictius si eren interceptats per la Guàrdia Civil, arremetien contra ells arribant a colpejar a diverses patrulles de Moncofar i Sogorb.

En la fase final de l'operació, es van realitzar de manera simultània quatre entrades i registres, on la Guàrdia Civil es va confiscar de 11.000 euros, més de 70 telèfons i targetes SIM utilitzades per a cometre els il·lícits, targetes opaques (aquelles que s'escapen al control físic perquè no queda clara la seua procedència) i targetes de les “mules”, efectes dels robatoris comesos a Castelló, roba i eines emprades en la comissió dels il·lícits.

Dels habitatges utilitzats de punt de venda de drogues es va trobar a més 357 grams de cocaïna, haixix i marihuana, a més de gran quantitat de joies i patinets elèctrics.

Durant la fase d'explotació s'ha comptat amb el suport de l'ARS de Barcelona i Madrid i la USECIC de València.

El Jutjat de Castelló ha decretat l'ingrés a la presó de quatre dels detinguts.

Avui dia els investigadors continuen analitzant els dispositius mòbils i el material informàtic confiscat en el registre domiciliari, no descartant-se l'atribució de més delictes a aquesta organització.

Pujar