31 de maig de 2020 31/5/20

Activen el dispositiu de nevades i alerta per fortes pluges a la província de Castelló

Archivo
Archivo
  • L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha emés avís taronja per a l'interior nord de Castelló per risc de nevades amb acumulats de fins a 5 cm en cota de 800 metres

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) ha activat de manera preventiva el dispositiu de nevades davant l'avís taronja emés des de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i la preemergència activada per part de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (Asvre).

En concret, la Aemet ha emés avís taronja per a l'interior nord de Castelló per risc de nevades amb acumulats de fins a 5 cm en cota de 800 metres, la qual cosa ha obligat a la Avsre a establir preemergència nivell taronja per a aqueixa zona de la província.

Així mateix, la Aemet ha emés també un avís groc per a l'interior sud per nevades de fins a 2 cm i avís groc per pluges per a la totalitat de la província de Castelló, on podrien acumular-se fins a 80 litres/m² en 12 hores.

Davant aquests fenòmens, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló té activat un important dispositiu que consta dels següents mitjans: 18 màquines quitanieve, 8 vehicles saler, 30 vehicles auxiliars, 250 tones de sal, 200 efectius humans diaris, Moto de neu de rescat per a URM, 50 equips d'acovardisca d'aigua d'electrobombes i turbobombas, i Motos aquàtiques de rescat als parcs de Benicarló, Oropesa i Nules, en uns altres.

A la previsible baixada de temperatures i el risc de neu i pluja, es vol insistir que s'extreme la precaució a l'hora d'utilitzar els diferents sistemes de calefacció per a evitar possibles incendis en els habitatges.

Pujar