elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"Més de 6.800 mares castellonenques perceben el complement de maternitat aprovat pel PP"

"Més de 6.800 mares castellonenques perceben el complement de maternitat aprovat pel PP"

    Un total de 6.806 mares castellonenques van percebre en 2018 el complement de pensió per maternitat, una mesura aprovada pel Govern de Mariano Rajoy que va entrar en vigor al gener de 2016. El president del Partit Popular de la província de Castelló, Miguel Barrachina, ha assegurat que “esta mesurada suposa una millora en la retribució de totes aquelles dones jubilades que hagen sigut mares de dues o més fills i mostra el compromís del Partit Popular amb la igualtat d'oportunitats, fomentant la maternitat i lluitant per la igualtat de les dones”.

    Es tracta d'un percentatge addicional a les pensions de jubilació, incapacitat permanent i viduïtat- en funció del nombre de fills: 5% per 2 fills; 10% per 3 fills i el 15% per 4 o més fills.

    Barrachina ha assegurat que “en el Partit Popular creiem tant en la igualtat que acordem incrementar el complement de maternitat per a pujar les pensions a les dones i disminuir, així, la bretxa entre homes i dones”.

    Així, el líder del PPCS valora “el reconeixement de l'esforç que moltes mares van fer durant la seua carrera professional a l'hora de conciliar”. “Era una qüestió de justícia que aquestes dones, que per la seua maternitat van cotitzar menys, tingueren aquest reconeixement”.

    Per a Barrachina, “el complement de maternitat és important com a forma de reconèixer la contribució al futur d'Espanya de totes les dones que han sigut mares”.

    Pujar