16 de novembre de 2019 16/11/19

Més de 2.000 persones desborden el VINITERRÀNIA 2019

Més de 2.000 persones desborden el VINITERRÀNIA 2019 - (foto 1)
  • Els proveïdors de vi blanc han esgotat les existències, el primer dia, i han hagut d'encomanar més i s'han venut més de 1.200 botelles de vi de les diferents varietats de la IGP de Castelló

Més de 1.200 botelles de vi venudes i més de 2.000 persones han desbordat l'organització del VINITERRÀNIA d'enguany. Els responsables esperaven millorar els resultats de l'any passat, però s'han vist superats per la xifra d'assistents. Els proveïdors de vi blanc hi ha hagut de reposar les existències debut a l'alta demanda.     

Benlloc (Plana Alta) vol reivindicar-se com la capital del vi de la província de Castelló i, si atenem a les xifres d'assistència al primer dia de la festa de la verema, VINITERRÀNIA 2019, podem arribar a la conclusió de què ho ha aconseguit. La població que agrupa en el seu terme municipal un bon nombre de bodegues, va recuperar, ara fa 6 anys, la tradicional festa de la verema. Al caràcter tradicional d'aquesta festa, els responsables municipals volgueren afegir una part comercial, la d'investigació i una altra de cultural. El maridatge d'estes quatre potes que conformen el festival VINITERRÀNIA, han resultat una mescla perfecta i un reclam per a tots els aficionats al vi de la província.

El primer dia ja han desbordat, fins i tot, les previsions més optimistes que s'havien fet des de l'organització de l'acte. A més, indica el responsable, avui esperem encara més gent i és per això que estem reforçant la part organitzativa del festival per a poder satisfer les necessitats dels assistents.
Avui la festa continuarà amb les actuacions de Jonatan Penalba, un jove i precoç "cantaor" de l'Alcúdia que aportarà la part tradicional i després La Habitación Roja en versió acústica que tancarà les activitats per hui. Però abans, podrem gaudir del sopar de maridatge, on ens explicaran quins són els millors caldos per a cada menjar.

Demà el tast de vins populars de la terra, l'actuació de Mireia Vives i Borja Penalba i el dinar popular de pa i porta posaran el colofó a una festa que, en la seua edició d'enguany, ha suposat un èxit de vendes i d'assistència.

ocultar
Més de 2.000 persones desborden el VINITERRÀNIA 2019
Pujar