elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: "Més de 11.900 autònoms de la Plana Baixa es podran beneficiar de la nova llei"

PP: "Més de 11.900 autònoms de la Plana Baixa es podran beneficiar de la nova llei"

    "Un total d'11.929 autònoms de la comarca de la Plana Baixa es podran beneficiar de la Llei de Mesures Urgents per al Treball Autònom impulsada pel Govern d'Espanya, que contempla importants avanços socials i augmenta els drets dels treballadors autònoms per a equiparar-los als treballadors per compte d'altri".

    La coordinadora de la zona sud del Partit Popular de la província de Castelló, Ana Montagut, ha assegurat que amb la nova llei "els autònoms podran deduir-se les despeses de manutenció i els subministraments de l'habitatge si està vinculada al negoci".

    Així mateix, la llei impulsada pel Govern de Mariano Rajoy disminueix les càrregues administratives i millora la protecció social dels autònoms castellonencs, "sobretot para aquelles que han sigut mares que no pagaran pagar la quota a la Seguretat Social durant els mesos de baixa". Segons Montagut, "estes dones autònomes castellonenques podrà estalviar-se fins a 1.200 euros durant els quatre mesos que dura la baixa per maternitat". Així mateix, la norma estableix que aquelles dones que hagen sigut mares i es reincorporen al seu treball podran acollir-se a la tarifa plana de 50 euros.

    Quant al pagament de la quota per als nous autònoms, la llei amplia de 6 mesos a 1 any la cotització de 50 euros a la Seguretat Social i fins i tot es podrà reprendre dos anys després d'haver interromput l'activitat.
    Ana Montagut ha assegurat que "la nova llei, amb menys traves administratives i més protecció social, permetrà als castellonencs apostar per l'autoocupació i contribuir, així, al fet que seguisca augmentant la xifra de cotitzacions a la Seguretat Social". "Cal assenyalar que en els últims quatre anys, 28.000 castellonencs s'han donat d'alta en la Seguretat Social; enfront dels 54.000 que van perdre el seu lloc de treball durant els quatre anys de govern socialista".

    A més, "aquells castellonencs que hagen arribat a l'edat de jubilació, amb treballadors al seu càrrec, i que vulguen seguir en actiu, podran cobrar el 100% de la seua pensió mentre segueixen treballant, amb l'objectiu d'evitar acomiadaments i tancament de negoci".

    Així mateix, la nova Llei de Mesures Urgents del Treball Autònom permet que els treballadors per compte propi puguen canviar fins a quatre vegades a l'any la cotització per a ajustar-la als seus ingressos; permet que els autònoms puguen donar-se d'alta o de baixa fins a en tres ocasions en un any perquè no cotitzen si no tenen ingressos; augmenta de sis mesos a un any la tarifa plana; permet bonificar la quota entre un 30 i un 50% als joves menors de 30 anys i les dones menors de 35 anys; es redueixen al 10% els retards amb la Seguretat Social i permet l'exempció del 100% de la quota durant el primer any per a la cura de dependents o menors, a més de beneficis en la cotització per a persones amb discapacitat, víctimes de la violència de gènere o del terrorisme.

    Pujar