elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els xiquets/es protagonistes de la Cordà en les Festes Majors de Paterna

Els xiquets/es protagonistes de la Cordà en les Festes Majors de Paterna
  MÉS FOTOS
  Els xiquets/es protagonistes de la Cordà en les Festes Majors de Paterna  - (foto 2)
  Els xiquets/es protagonistes de la Cordà en les Festes Majors de Paterna  - (foto 3)

  Els xiquets i xiquetes de Paterna es van convertir en els protagonistes de les festes de foc del municipi durant la celebració d'una Cordà especial organitzada per la Federació Interpenyes i amb la col·laboració de l'Ajuntament.

  Centenars de veïns i veïnes es van acostar fins al cohetódromo per a gaudir de l'original espectacle de foc en el qual els menors van poder disparar coets adaptats a la seua edat.

  Primer va ser el torn de la Cordà Querubin, amb participants de 8 a 10 anys, seguit d'una Cordà Infantil dirigida a xiquets i xiquetes de 10 a 14 anys i finalment la Cordà Juvenil per a menors de 18 anys.

  Els diferents espectacles van comptar els rituals propis de la Cordà, com el pas de la corneta per la gàbia, en el qual van participar l'Alcalde, Juan Antonio Sagredo i el Coéter Major, Antonio Monrabal, així com l'encés de la bengala verda que dóna començament a la tirada de coet.

  Els participants, que havien rebut un curs específic i comptaven amb credencials oficials, van rebre de mans de la regidora de Foc, Paqui Periche un diploma acreditatiu per la seua participació en l'esdeveniment. 

  Tobogan aquàtic gegant

  La Reina de les Festes, Carolina Bertó i la seua Cort, Veli Blay, Alba Espada i Claudia Bertó van ser les encarregades d'inaugurar el tobogan gegant aquàtic que durant el matí va atraure a centenars de paterneros i paterneras de totes les edats.

  Amb més de 100 metres de longitud, el tobogan instal·lat al carrer Sant Antoni, va permetre a tots els assistents gaudir d'un matí d'oci i diversió a l'aire lliure.

  Activitats Infantils

  La vesprada va comptar amb activitats infantils com l'espectacle teatral  “El club dels kakamonstruos” al parc Alborgí i la cercavila de Coets de Luxe en el qual els menors van il·luminar els carrers del municipi amb coets adequats per a la seua edat.

  Sopar i ball de disfresses d'Intercomparsas

  La Federació Intercomparsas de Paterna va celebrar ahir el seu anual sopar de germanor en el Villar Palasí. A més de comparseros i comparseras, molts veïns van voler unir-se a la festa que va acabar amb ball de disfresses i orquestra en directe.

  Pujar