4 d’agost de 2020 4/8/20

El veïnat de Mas del Rosari reclama més neteja al barri

El veïnat de Mas del Rosari  reclama més neteja al barri - (foto 1)
  • Compromís per Paterna es fa ressò de la protesta de veïns i veïnes del barri a les xarxes socials i pregunta per la quantitat de contenidors al barri i el pas de freqüència de replegada

MÉS FOTOS
El veïnat de Mas del Rosari  reclama més neteja al barri - (foto 2)

Compromís per Paterna s’ha fet ressò hui del malestar mostrat a les xarxes socials per diferents veïns i veïnes del barri Mas del Rosari en referència a l’actual estat de neteja del barri. És per este mateix motiu que la formació valencianista ha anunciat que ha demanat per registre la pregunta a l’equip de govern de quina és la freqüència de pas de la neteja de contenidors i dels contenidors de reciclatge al barri així com el plànol d’ubicació d'aquests. “Els veïns tornen a ficar damunt la taula la problemàtica que fa anys que han reclamat. Passen mesos i anys i la neteja al barri i la recollida de residus, com es pot veure a les fotografies fetes pels veïns, continua sent molt deficitària”, manifesta la regidora de la coalició Neus Herrero.

Fonts de la coalició han criticat el fet que l’equip de govern, el passat 14 de febrer, anunciara un pla de neteja i condicionament del barri i que en poc més de tres mesos l’estat del barri, en este sentit, torne a ser el mateix al qual per desgràcia estan acostumats els veïns i veïnes del barri. “Es pot anunciar a bombo i platet totes les accions de neteja que siguen precises, però és un treball que queda en no res si es passa una setmana a fer la neteja i no es torna pel barri en 3 o 4 mesos, este barri necessita un manteniment més periòdic com qualsevol altre barri del poble”, indiquen les mateixes fonts.

Les mateixes fonts han destacat que si aquesta és ara mateix la situació a la part de Más del Rosari, els preocupa quina ha de ser la situació a la part de la zona de La Coma. “En eixa part del barri, en la que encara hi ha menys contenidors, la qüestió no ha d’estar molt millor. En estos moments, en la necessitat d’una higiene correcta, és necessària l’actuació de l’Ajuntament, i si l’empresa concessionària no està complint amb la freqüència de recollida i es necessiten més contenidors és allò que cal reclamar-li pel benestar dels veïns i veïnes”.

“La pudor, el risc per a xiquets i xiquetes i per a la salut pública, veient les imatges proporcionades pels veïns i veïnes del barri, fa evident la necessitat d’un canvi en la política de residus, en la millora dels serveis, en el nombre de contenidors i més recollides al barri. Més enllà dels anuncis d’autobombo i els perfums és urgent que l’Ajuntament millore els serveis de neteja i recollida de fem, és per això que demanem més campanyes de sensibilització per aconseguir que es puga impulsar una recollida selectiva de residus, però primer l’Ajuntament ha de dotar de les ferramentes necessàries per a poder fer-ho i ara mateixa en aquest barri hi ha una mancança evident”. Conclou Neus Herrero.

Pujar