21 de novembre de 2019 21/11/19

Sagredo (PSPV Paterna): “Quan vam accedir a l'Alcaldia no hi havia ni un sol projecte per a Paterna, i hui dia tenim més de 150”

Sagredo (PSPV Paterna): “Quan vam accedir a l'Alcaldia no hi havia ni un sol projecte per a Paterna, i hui dia tenim més de 150” - (foto 1)

  Després de quatre anys al capdavant de l'Ajuntament de Paterna, Juan Antonio Sagredo es presenta de nou a les eleccions municipals com a cap de llista del PSPV-PSOE per a continuar impulsant el seu projecte. En elperiodic.com parlem amb ell per a fer balanç de la legislatura i conéixer els seus plans de futur per a Paterna.

  Pregunta: Després de quatre anys al capdavant de l'Ajuntament de Paterna es torna a presentar per a revalidar la seua gestió Quin balanç fa d'aquests quatre anys?

  Resposta: Ha sigut una de les legislatures més fructíferes i més productives de Paterna. Han sigut 4 anys de molt de treball i de molta activitat en la qual hem rebaixat el deute municipal del 72% al 20% i hem baixat impostos al mateix temps que hem invertit més de 30 milions d'euros en obra pública i hem millorat els serveis públics i les instal·lacions municipals.

  P: En aquest temps són moltes les iniciatives que s'han posat en marxa però què se li ha quedat pendent?

  R: En tot aquest temps hem fet moltíssimes coses. Quan vam accedir a l'Alcaldia no hi havia ni un sol projecte per a Paterna i hui dia tenim més de 150 projectes redactats pendents d'executar que pretenem dur a terme durant els pròxims 4 anys, com la Pista d'Atletisme, el soterrament de les vies del metre, el nou consultori mèdic de Santa Rita, la nova Residència per a Majors i Centre de Dia o la nova Llar de Jubilats de Campament.

  P: Quins són els eixos principals de la seua campanya?

  R: Per a aquesta pròxima legislatura, continuarem apostant com fins ara per la neteja, la seguretat i la creació d'ocupació.

  P: Estem veient que la política tendeix cap als pactes per a poder formar govern Amb qui se sent més voltat el PSOE de Paterna per a arribar a acords després del 26M?

  R: Els socialistes de Paterna ens presentem a aquestes eleccions per a guanyar i governar el municipi en solitari com ja hem demostrat que sabem fer.

  P: En matèria educativa, alguns partits han anunciat que aplicaran la gratuïtat en els centres educatius de 0 a 3 anys què proposen vostés?

  R: Des de la Generalitat, el PSOE ha introduint millores en l'educació infantil. Des de l'Ajuntament, els socialistes de Paterna no solament hem duplicat les beques sinó que a més hem rescatat i municipalizado l'Escola Infantil de Font del Pitxer amb la finalitat de facilitar a les famílies paterneras l'accés a aquests centres.

  P: La sanitat és una altra de les grans potes de la campanya electoral s'ha avançat en aquesta qüestió?

  R: Des que vam accedir al govern, el nostre objectiu ha sigut millorar i acostar l'atenció sanitària a tots els barris i l'estem aconseguint. Hem posat en marxa un Pla de Millora de la Sanitat de Paterna a través del qual hem recuperat el servei d'ambulància 24 hores, hem augmentat la plantilla de facultatius sanitaris amb 4 nous metges i 1 infermer en els centres mèdics de Campament, La Canyada, Lloma Llarga i Centre, hem creat un nou consultori mèdic en Lloma Llarga, crearem un altre consultori en Santa Rita, hem reformat l'ambulatori de Terramelar i reformarem el Centre de Salut d'El Clot per a reconvertir-lo en el Centre d'Especialitats de Paterna. A tot això, hem d'afegir la posada en marxa en 2016 d'un autobús directe de Paterna a la Nova Fe.

  P: L'economia que naix dels polígons és una important font d'ingressos per a Paterna com es continuarà enfortint?

  R: Paterna és eminentment industrial. Som una autèntica ciutat d'empreses amb 5 polígons industrials, més de 1.600 empreses als nostres parcs, 30.000 treballadors i més de 5 milions de m2 de sòl industrial. A més de ser Alcalde, ostente les competències d'Empresa, Universitat i Polígons Industrials perquè l'aposta dels socialistes per la promoció i dinamització empresarial és absoluta.

  Ja hem aconseguit que el Ministeri de llum verda a la millora dels accessos a la segona fase del polígon Font del Pitxer, que Paterna siga declarada Ciutat de la Ciència i de la Innovació i estem ultimant la redacció de plans de seguretat específics per a cadascun dels nostres parcs industrials i empresarials. Continuarem signant convenis amb cada uns dels nostres polígons com fins ara, apostarem per la indústria 4.0 i fins i tot estem projectant un Campus d'FP de les professions del futur per a donar resposta a aquells perfils professionals que ens demanden les empreses.

  P: De l'Ajuntament de Paterna depén també el municipi de La Canyada quines propostes té per als seus veïns?

  R: La Canyada és un barri de Paterna en el qual resideixen prop de 12.000 paterneros i paterneras. Allí hem construït una nova Reguarda de Policia que en breu començarà a prestar servei als veïns, hem asfaltat desenes de carrers i renovat parcs infantils. Per a la pròxima legislatura, durem a terme el projecte Guardian en La Vallesa per a previndre del foc aquest parc natural mitjançant un innovador sistema d'aigua reciclada.

  P: Les festes de qualsevol municipi són un dels grans esdeveniments que es viuen cada any quins plans té per als festers i la Cordà?

  R: En 2017 aconseguim que nostra Cordà fóra declarada Festa d'Interés Turístic Nacional. I per a continuar protegint-la i promocionant-la volem aconseguir que siga declarada Festa d'Interés Turístic Internacional. Per als amants de les nostres festes, bé siguen Falles, Moros i Cristians o tiradors, confrares, etc volem continuar donant-los suport com fins ara en tot el que necessiten mitjançant convenis i col·laboracions, sempre de la seua mà, però sense imposar-los res, perquè entenem que són ells els que millor saben el que necessiten i per a què.

  P: Des d'elperiodic.com li animem que envie un missatge als paterneros perquè li recolzen en les urnes el pròxim 26 de maig

  R: Demanem la confiança de les nostres veïnes i veïns per a continuar amb el full de ruta d'aquests últims 4 anys, de progrés i posada en valor de les innombrables qualitats de la nostra ciutat. Hem demostrat que Paterna funciona, i que amb el seu suport majoritari, funcionarà molt millor i més ràpid.

  ocultar
  Sagredo (PSPV Paterna): “Quan vam accedir a l'Alcaldia no hi havia ni un sol projecte per a Paterna, i hui dia tenim més de 150”
  Pujar