elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Promoció Lingüística porta teatre i cinema en valencià als barris de Paterna

Promoció Lingüística porta teatre i cinema en valencià als barris de Paterna - (foto 1)

  Els xiquets i xiquetes de Paterna podran gaudir este Nadal de pel·lícules com "El regal de la Molly Monstre" i "Els Superherois. A més d'obres de teatre infantil com "L'Illa del tresor" i "Alícia al seu món".

  Carmen Gayà, regidora de Promoció Lingüística: "Enguany, a més del programa de cinema en valencià, també oferim teatre infantil. Amb la novetat que la programació arribarà a diferents barris de Paterna per tal de donar-los una oferta cultural de la qual fins ara no havien gaudit gràcies a la campanya #PaternaRodaBarris encetada per la regidoria de Promoció del valencià".

  La programació de cinema en valencià per Nadal naix de la col·laboració entre Escola Valenciana i la regidoria de Promoció Lingüística dirigida per Carmen Gayà. Enguany, la novetat és que la programació de cinema i teatre en valencià arribarà als barris dins la campanya dins la campanya #PaternaRodaBarris. D'esta manera, a la Canyada es podrá gaudir de l'espectacle teatral "L'Illa del Tresor" mentre a la Coma es representarà "Alícia al seu món".

  Gayà considera que amb estes activitats "estem promocionant la nostra cultura i la nostra llengua com a exponents de la nostra identitat. A més, amb la programació per barris, acomplim amb una de les nostres propostes: portar programació cultural als diferents barris de Paterna". Una de les reivindicacions històriques dels veïns i veïnes dels barris més allunyats del centre del poble.

  Segons la responsable de Promoció Lingüística, per a dur a terme aquesta activitat, Escola Valenciana compta amb una àmplia oferta de pel·lícules i documentals infantils en valencià que ha posat a disposició de Paterna per reforçar l'oferta cultural en la nostra llengua. Per a Carmen Gayà, amb esta proposta, s'aconsegueix ampliar l'oferta cultural en valencià i descentralitzar-la ampliant les activitats pels barris perifèrics de Paterna.

  Les entrades són gratuïtes i es poden arreplegar en fer qualsevol compra al comerç local de Paterna.

  Pujar