elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna s'uneix al Projecte Coach per a lluitar contra l'atur juvenil i l'abandó escolar

Paterna s'uneix al Projecte Coach per a lluitar contra l'atur juvenil i l'abandó escolar
  MÉS FOTOS
  Paterna s'uneix al Projecte Coach per a lluitar contra l'atur juvenil i l'abandó escolar - (foto 2)

  L'Ajuntament de Paterna, a través de Paterna Ciutat d'empreses, col·labora amb la Fundació Exit en la I edició del Projecte Coach en la ciutat, una iniciativa que permetrà millorar la empleabilitat de joves en situació de vulnerabilitat i que compta amb el suport de la xicoteta i mitjana empresa de Paterna.

  Per a açò, l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo i el director general de Fundació Exit, i Nacho Sequeira, han signat aquest matí un acord de col·laboració mitjançant el qual les pimes, de la mà de l'Ajuntament i juntament amb la Fundació Exit, tenen l'oportunitat de participar en un projecte de caràcter social que a més té un efecte positiu en els joves, en les empreses i en els centres educatius de la ciutat.

  Durant la signatura l'acte, l'Alcalde de Paterna ha destacat "la importància que el teixit empresarial paterner puga participar en aquesta iniciativa orientada a reduir el fracàs escolar, doncs són els propis empleats – ha recordat - els qui, de forma voluntària i en coordinació amb la Fundació Exit, interactuen amb l'alumne/a ¡ perquè coneguen la realitat de l'empresa".

  Per la seua banda, Nacho Sequeira, director general de la Fundació Exit, ha ressaltat l'important que és dur a terme iniciatives socials en l'àmbit empresarial, ja que les empreses més enllà d'ajudar, en aquest cas, als joves de Paterna, ofereixen als seus empleats la possibilitat de desenvolupar les seues habilitats asi com potenciar la relació entre totes les companyies participants.

  El Projecte Coach és un programa de voluntariat dirigit a empreses socialment responsables que cerca millorar la inserció laboral de joves en situació de vulnerabilitat treballant la seua orientació i motivació perquè aquests joves continuen la seua formació i milloren les seues possibilitats de empleabilitat. Després del seu pas pel projecte, el 81% els joves aproven el curs, el 93% té intenció de continuar amb els seus estudis i un 88% millora la seua autoestima.

  La Fundació Exit forma als voluntaris de les empreses en tècniques de coaching i mentoring per a acompanyar durant el procés als joves en un recorregut dins de l'empresa. També adquireixen unes tècniques que podran aplicar en el seu moment a dia mentre ajuden a formar als participants. Els joves, a partir d'un primer contacte amb el món laboral, troben la seua vocació i entenen la importància de la formació per a poder accedir al mercat laboral.

  Els participants tenen de 16 a 19 anys i són derivats per diferents entitats socials i educatives i instituts, procedents d'una experiència d'abandó escolar.
  Amb 6 edicions celebrades des de 2016 a la Comunitat Valenciana, en les ciutats de València i Alacant, el Projecte Coach ha comptat amb la participació de 116 joves, 129 voluntaris i 21 empreses. Aquest programa cerca fer front a una dura realitat social marcada per una alta taxa d'atur juvenil, que en la comunitat valenciana se situa en el 47,25% en joves de 16 a 19 anys i en el 37,70% en la franja dels 20 als 24 (INE 2017T4), així com un índex d'abandó prematur escolar que arriba al 20,3% (publicat al gener 2018), segons dades del Ministeri d'Educació.

  Des del 2008, any de llançament del Projecte Coach, Fundació *Exit porta 73 edicions realitzades, amb una participació de 2.707 voluntaris, 2.404 joves, 123 empreses i 133 entitats socials i educatives en 9 ciutats: Zaragoza, Madrid, Barcelona, Sevilla, Palma de Mallorca, València, Alacant, Lleida i Cadis.
  La Fundació Exit és una entitat sense ànim de lucre que porta treballant 18 anys obrint portes al futur a joves a través de projectes formatius innovadors. Treballa en xarxa amb empreses socialment responsables i entitats socials i educatives. Les empreses col·laboren i s'impliquen en els projectes i les entitats socials i instituts deriven als joves. Fundació Exit és un pont entre el món empresarial i el món social.

  Per a açò, duu a terme tres projectes, cadascun situat en una fase diferent d'un itinerari d'inserció d'un jove en risc d'exclusió: Projecte Coach (orientació i motivació del jove), Projecte *eDuo (especialització del jove) i Projecte *Yob (cerca activa de treball i inserció del jove).

  Pujar