20 de gener de 2021 20/1/21

Paterna se suma al rosa en el Dia Mundial del Càncer de Mama

Paterna se suma al rosa en el Dia Mundial del Càncer de Mama - (foto 1)

  L'Ajuntament de Paterna s'ha sumat un any més a la commemoració del Dia Internacional contra el Càncer de Mama amb una jornada de conscienciació i suport a les dones que estan lluitant contra la malaltia i als seus familiars.

  Durant el matí, en la porta del consistori s'ha instal·lat una taula informativa, on la Junta Local de Paterna de la Asociació Espanyola contra el Càncer ha informat sobre la malaltia i els programes de prevenció que existeixen.

  A més, aquesta nit, la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà en rosa, color identificatiu de la malaltia, com a mostra de solidaritat amb el col·lectiu de malaltes i els seus familiars.

  Tal com ha explicat el regidor de Sanitat, Julio Fernández, "mitjançant aquestes accions volem conscienciar als ciutadans sobre aquesta malaltia que afecta a més de 100.000 dones a Espanya, i especialment sobre la necessitat d'aconseguir un diagnòstic precoç posat que una detecció primerenca permet la curació pràcticament en el 100% dels casos".

  Per a açò, el regidor ha assenyalat "la importància que les dones aprenguen a auto explorar-se, i es realitzen mamografies anuals a partir dels 45 anys, a més d'acudir a revisions periòdiques en cas d'antecedents familiars".

  Finalment, el regidor Fernández ha recordat que el pròxim 11 de novembre, en l'Aquarterament Militar Daoiz i Velarde, tindrà lloc la gala benèfica organitzada per la Junta Local Contra el Càncer de Paterna i l'Ajuntament per a recaptar fons per a la recerca de la malaltia.

  Pujar