elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna s'ompli de color i foc amb la celebració de la Cordà 2022

Paterna s'ompli de color i foc amb la celebració de la Cordà 2022
  • A partir de la 1.30 hores de la matinada, quasi 1.000Kg de pólvora van esclatar d'una forma “ràpida, intensa i continuada”

MÉS FOTOS
Paterna s'ompli de color i foc amb la celebració de la Cordà 2022 - (foto 2)
Paterna s'ompli de color i foc amb la celebració de la Cordà 2022 - (foto 3)

Aquesta matinada Paterna va tornar a omplir-se del Foc de la “millor Cordà del món”. Aquest espectacle pirotècnic centenari va envair el cel de la ciutat de color i foc amb el tret de prop de 1.000 kg de pólvora de la pirotècnia Germans Caballer, que a partir de la 1.30 hores de la matinada de l'últim diumenge d'agost, va començar a esclatar d'una forma “ràpida, intensa i continuada”.

Durant 23 minuts i 15 segons, una tirada 43 segons més ràpida que en 2021, els tiradors/as participants van llançar prop de 70.000 coets en una Cordà estesa i amb gran potència.

“Hem tornat a donar una lliçó de bon foc i de passió per la pólvora”, ha expressat l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, que també ha participat en la Cordà, al mateix temps que ha destacat que “els tiradors i tiradores hem aguantat molt durant aquesta Cordà en la qual ha destacat la cadència i potència dels coets”.

Entre els 128 calaixos, disposats en els 150 metres de longitud habilitats en la principal artèria de la ciutat, es van distribuir els 366 tiradors i tiradores, que es van seleccionar entre les més de 400 persones que van sol·licitar participar en l'acte de foc, una xifra històrica fins hui.

Quant al balanç de ferits, un total de 52 persones van acudir als diferents punts sanitaris habilitats a la ciutat, tots ells lleus i un traslladat a l'hospital universitari La Fe. Del total de ferits, 1 d'ells va ser en el cercaviles de coets de luxe, 42 en la Cordà i 9 en la Recordà.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, la Directora general de Promoció Institucional, María Fernanda Escribano, o l'alcaldessa de Bonrepòs, Raquel Ramiro, van ser algunes de les autoritats que es van acostar ahir a Paterna per a gaudir dels seus actes de foc.

Referent a la seguretat, enguany s'ha comptat amb un dispositiu compost per més de 150 efectius, entre els quals destaquen la Policia Local, Protecció Civil, Bombers, Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil. A més, s'han duplicat els serveis sanitaris amb diverses ambulàncies i quatre equips medicalitzats complets, en els quals figuren dues UVI i dos hospitals de campanya.

Pujar