13 d’agost de 2020 13/8/20

Paterna reclama a Madrid que es finance el transport metropolità valencià

Paterna reclama a Madrid que es finance el transport metropolità valencià - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Paterna reclama a Madrid que es finance el transport metropolità valencià - (foto 2)

  Paterna ha estat hui present en la marxa d'alcaldes i alcaldesses valencians que han acudit a Madrid per a reclamar al Govern central que es finance el transport metropolità valencià.

  D'aquesta forma, l'Alcalde de la localitat, Juan Antonio Sagredo, ha exigit al costat de mig centenar d'alcaldes i alcaldesses que l'Executiu central destine 38 milions d'euros a l'Autoritat de Transport Metropolitana.

  Sagredo ha afirmat que “és una vergonya que el PP haja deixat en les portes del Minsiterio d'Hisenda a quasi dos milions de valencians i valencianes” i ha recalcat que “no es tracta d'un problema partidista”. En aquest sentit el primer edil ha defensat la necessitat de “deixar-li clar a Madrid que aquest problema és de tota Espanya”.

  Així mateix, ha afirmat que “si se soluciona aquesta situació, els beneficis seran per a tot el país perquè els 38 milions d'euros, -a més de permetre desenvolupar polítiques de transport com la integració tarifària-, repercutiran de forma positiva en l'Economia i l'Ocupació”.

  Sagredo ha advertit que “el futur de la pròxima àrea metropolitana, més descentralitzada, més eficient, més sostenible i més connectada està en joc. Els valencians hem complit, ara li toca al govern d'Espanya”.

  L'Alcalde de Paterna ha reiterat que “els municipis aprovaran mocions per a seguir pressionant i continuaran mobilitzant-se pel transport que ens mereixem”. A més, ha recordat que “mentre l'anterior govern valencià del PP va fulminar el finançament per al transport metropolità, l'actual Consell ha destinat 14 milions d'euros i cada municipi està també injectant diners públics per a millorar el transport dels veïns, per a aconseguir que siga eficient i mitjà ambientalment sostenible. Per açò reclamem al Govern d'Espanya que paguen el que han de pagar”.

  D'aquesta forma ha explicat que els ajuntaments estan fent front a unes despeses que haurien de centralitzar-se des de l'Autoritat de Transport Metropolitana. “A Paterna ens gastem 2 milions d'euros a l'any en transport urbà per a connectar els nostres 9 barris i polígons industrials. A més, hem posat un autobús que va directe de Paterna a la nova Fe. Abans els usuaris tardaven una hora i mitja i els costava 4 euros, i ara arriben en 15 minuts amb només 80 cèntims”, ha explicat. Una situació que, segons ha defensat, hauria de centralitzar l'Autoritat de Transport Metropolità, que deuria fer d'interlocutor entre els 60 municipis de l'àrea metropolitana de València, “però que precisa del finançament necessari que li correspon i que ha d'arribar de Madrid”, ha conclòs.

   

   

  Pujar