elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna reclama a Justícia més mitjans per al Jutjat penal i un Jutjat social

Paterna reclama a Justícia més mitjans per al Jutjat penal i un Jutjat social

  L'Ajuntament de Paterna ha demanat a la Conselleria de Justícia que reforce amb més mitjans el Jutjat Penal nº17 amb seu en el municipi i que creu un Jutjat social.

  Així ho ha anunciat hui l'Alcalde Juan Antonio Sagredo davant la gran quantitat d'expedients que rep el jutjat penal de Paterna i l'important volum de treball i d'assumptes laborals que, amb 5 parcs industrials, hi ha en el municipi en matèria empresarial.

  Referent a això, el primer edil ha explicat que el Jutjat de Paterna ve registrant una càrrega de treball del 301% sobre la benvolguda i sobre aquest tema ha indicat que "mentre altres jutjats penals de la Comunitat, en aquests últims dos anys, han rebut una mitjana de 500 casos a l'any, el Jutjat de Paterna ha recepcionat una mitjana de 890 assumptes anuals".

  "En 2015, el Jutjat Penal de Paterna va rebre 958 assumptes, dictant sentència sobre 814 d'ells i en aquest 2016, la xifra d'assumptes recepcionados ha estat de 823, dictant sentència sobre 641 d'ells", ha desvetllat Sagredo.

  Per tot això, l'Alcalde de Paterna considera que, en lloc de traslladar a València aquest jutjat, tal com preveu l'administració, "és necessari dotar-ho de més mitjans amb la finalitat de poder millorar el servei judicial que es presta a la ciutadania". I així l'hi ha fet saber a la Consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo mitjançant la carta que li ha dirigit i en la qual també li sol·licita la creació d'un Jutjat social en el municipi "que puga atendre i resoldre procediments judicials relacionats amb l'ordre social donat el caràcter empresarial de Paterna i la gran quantitat de treballadors i empreses que hi ha assentades en el seu terme municipal".

  Pujar