elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna millora la bonificació del ICIO per a crear ocupació estable i atraure noves empreses

Paterna millora la bonificació del ICIO per a crear ocupació estable i atraure noves empreses

  L'Ajuntament de Paterna ha aprovat una modificació de la bonificació de l'Impost Municipal de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) que ofereix a les empreses del municipi, tant a les ja existents com a les de nova implantació.

  L'objectiu que persegueix l'equip de govern amb aquesta millora és fer més realista, accessible i atractiu aquest benefici fiscal a les noves empreses, fomentant amb l'aterratge d'aquestes companyies la dinamització econòmica del territori i la creació d'ocupació estable i de qualitat.

  Així ho ha anunciat hui l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, que ostenta també les competències d'empresa, Universitat i Polígons Industrials, qui ha explicat a més que "la nova regulació és més justa i coherent, disposa d'un procediment de sol·licitud més simplificat i a més permet un adequat seguiment i comprovació de compliment de contractacions per part de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament".

  Referent a açò, el primer edil també ha assenyalat que el principal objectiu que persegueix aquesta nova regulació és afavorir la reducció de la desocupació local, ja que en aquest cas, la bonificació estaria condicionada a la contractació estable i de qualitat, no solament associada als contractes indefinits, sinó als contractes amb durada mínima d'un any i els contractes amb determinats col·lectius amb dificultats d'inserció laboral.

  Tal com ha indicat Sagredo, per a fomentar aquesta contractació indefinida s'estableix un nou barem de punts on es tindrà en compte el tipus de contracte i el col·lectiu contractat. "Com es contempla l'increment de plantilla i no el nombre de contractes, s'afavoreix l'accés a la bonificació de les pimes i micropymes", ha puntualitzat l'Alcalde.

  A més, la sol·licitud de la bonificació haurà d'anar acompanyada, entre altres coses, d'un document de compromís de contractació de personal a través de l'Agència Municipal de Col·locació de l'Ajuntament de Paterna

  Pujar