27 de setembre de 2020 27/9/20

Paterna intensifica els tractaments a La Canyada contra el mosquit tigre

Paterna intensifica els tractaments a La Canyada contra el mosquit tigre - (foto 1)

  L'Ajuntament de Paterna, a través de l'Àrea de Medi Ambient, va a intensificar la campanya municipal de prevenció contra el mosquit tigre entre els veïns de La Canyada i va a començar un nou Pla d'Acció en llocs públics per frenar la propagació d'aquest insecte.

  Amb aquest objectiu, el consistori va a tornar a editar altres 10.000 tríptics dirigits als propietaris de parcel·les privades que es buzonearán per La Canyada per conscienciar-los en la lluita contra aquest insecte, ja que –tal com explica la regidora de Medi Ambient, Núria Campos- “més del 80 per cent dels punts de cria d'aquest tipus de mosquit es troba en zones enjardinades particulars”.

  “El nostre objectiu és informar als veïns i veïnes sobre les mesures de prevenció que han de dur a terme a les seues cases per evitar la reproducció de l'insecte”, ha assenyalat Campos al mateix temps que ha fet una crida a la col·laboració ciutadana perquè segueixin els consells i recomanacions que l'Ajuntament transmet a través dels diferents cartells i fullets que edita perquè “és necessària la seua implicació per poder combatre aquest insecte”.

  Així mateix, la regidora ha destacat que aquesta campanya informativa es complementarà amb un Pla d'Acció específic per combatre el mosquit tigre que l'Ajuntament durà a terme a partir del 5 de setembre en tot el municipi, que començarà a La Canyada i amb el qual s'intensificaran els tractaments contra aquest insecte en llocs públics.

  De moment, ja s'ha efectuat un diagnòstic previ de les masses d'aigua i punts conflictius on es reforçaran els tractaments. A continuació, s'intervindrà de nou en tots els espais públics, revisant i netejant tots els punts susceptibles de ser zones de cria d'aquest insecte des de parcs i jardins fins a clavegueres, mantenint el “assecat” de les fonts municipals per evitar que l'aigua acumulada es converteixa en focus de plagues.

  “Aplicarem de nou tractaments en masses d'aigua petita per acabar amb les larves que pugan existir i evitar que posen ous. Es tornaran a pintar les parets dels embornals amb una pintura especial per evitar que mosquits adults posin ous i tornarem a dipositar pastilles desinfectants en l'aigua per acabar amb larves i mosquits”, ha subratllat la regidora al mateix temps que ha recordat que també s'han realitzat xerrades informatives a conserges de col·legis i personal de jardineria de l'Ajuntament i de l'empresa pública Gespa perquè pugan anul·lar punts de cria.

  A més, Núria Campos ha explicat que des del consistori s'està realitzant una gestió personalitzada de tots els avisos de mosquit tigre que arriben per registre d'entrada, cridant al veí, localitzant el focus i actuant sobre ell en el cas que siga en un lloc públic.

  Pujar