7 d’agost de 2020 7/8/20

Paterna informatitza els sistemes de reg dels seus parcs per telegestió

Paterna informatitza els sistemes de reg dels seus parcs per telegestió - (foto 1)

  L'Ajuntament de Paterna vol convertir al municipi en una autèntica smart city i amb aquest objectiu està treballant per portar la tecnologia més capdavantera a tots els àmbits del municipi, inclosos els sistemes de reg.

  Amb aquest propòsit, des del consistori s'està preparant ja l'extensió gradual dels sistemes de reg per telegestió a tots els parcs i jardins del terme municipal. De moment, zones com el Parc Central, el Sector 6 en Bovalar, el Barranc del Sau o el Sector 14 (prop de Bauhaus) ja compten amb aquesta aplicació en els seus sistemes de reg que contribueixen a fer de Paterna un municipi més sostenible.

  Referent a això, la regidora d'Infraestructures, Núria Campos ha destacat que "amb la implantació d'aquesta tecnologia no només aconseguim controlar la programació del risc sinó també un ús sostenible i eficient de l'aigua" ja que – tal com ha explicat – "l'automatització ens permet, a més de centralitzar i controlar des de qualsevol dispositiu mòbil o PC la programació del risc, detectar possibles fugides d'aigua a temps real o problemes en les instal·lacions".

  Entre els avantatges d'aquest sistema, Campos ha indicat que possibilita apagar el reg quan plou o quan hi ha previsió de precipitacions i alterar i/o canviar la programació del reg.

  El sistema de reg per telegestión instal·lat a Paterna actua sobre els aspersors, els difusors i els sistemes de goteig i consta d'un programador modular a 220 volts, connectat a un mòdem i a una antena que es col·loquen en una fornícula.

  Pujar