elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna informatitza els sistemes de reg dels seus parcs per telegestió

Paterna informatitza els sistemes de reg dels seus parcs per telegestió

  L'Ajuntament de Paterna vol convertir al municipi en una autèntica smart city i amb aquest objectiu està treballant per portar la tecnologia més capdavantera a tots els àmbits del municipi, inclosos els sistemes de reg.

  Amb aquest propòsit, des del consistori s'està preparant ja l'extensió gradual dels sistemes de reg per telegestió a tots els parcs i jardins del terme municipal. De moment, zones com el Parc Central, el Sector 6 en Bovalar, el Barranc del Sau o el Sector 14 (prop de Bauhaus) ja compten amb aquesta aplicació en els seus sistemes de reg que contribueixen a fer de Paterna un municipi més sostenible.

  Referent a això, la regidora d'Infraestructures, Núria Campos ha destacat que "amb la implantació d'aquesta tecnologia no només aconseguim controlar la programació del risc sinó també un ús sostenible i eficient de l'aigua" ja que – tal com ha explicat – "l'automatització ens permet, a més de centralitzar i controlar des de qualsevol dispositiu mòbil o PC la programació del risc, detectar possibles fugides d'aigua a temps real o problemes en les instal·lacions".

  Entre els avantatges d'aquest sistema, Campos ha indicat que possibilita apagar el reg quan plou o quan hi ha previsió de precipitacions i alterar i/o canviar la programació del reg.

  El sistema de reg per telegestión instal·lat a Paterna actua sobre els aspersors, els difusors i els sistemes de goteig i consta d'un programador modular a 220 volts, connectat a un mòdem i a una antena que es col·loquen en una fornícula.

  Pujar