elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna implanta en la seua piscina coberta un sistema per a evitar ofegaments

Paterna implanta en la seua piscina coberta un sistema per a evitar ofegaments

  L'Ajuntament de Paterna ha implantat un innovador sistema en la piscina coberta municipal del casc urbà, que permet detectar, en temps real, tant la posició exacta dels nadadors com el seu enfonsament, prevenint així els ofegaments.

  A través d'una fitxa de la grandària d'una moneda que es col·loca en el capell o en el vestit de bany, i que emet un senyal de bluetooth, els socorristes poden conèixer en tot moment la localització dels banyistes i rebre alarmes en cas que es produïsquen enfonsaments.

  A més, també permet determinar els segons que porta submergida la persona o detectar l'inici d'una complicació física greu, encara que la persona romanga a flotació. Un sistema únic en el món que podria reduir sensiblement el nombre d'ofegats en piscines.

  D'aquesta manera, quan una víctima porta més de 25 segons sota l'aigua, s'activa un senyal sonor d'emergència que arriba als socorristes a través d'un rellotge intel·ligent o una tablet, i en conèixer-se la localització exacta del nadador, es pot actuar de manera immediata.

  Així ho ha explicat l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo que ha assegurat que "aquest nou sistema permet optimitzar el treball dels socorristes, reduint el temps de resposta davant una situació d'emergència".

  L'alcalde també ha assenyalat que "és un privilegi que Paterna compte amb la primera piscina del món amb aquesta innovadora tecnologia", i ha destacat que "davant el nombre d'ofegaments que es produeixen cada any a Espanya, és necessari que les Administracions Públiques recolzen els avanços i innovacions que es desenvolupen en la matèria".

  Sagredo ha recordat que el sistema antiofegament s'ha desenvolupat en l'empresa NBN23, amb seu a Paterna, i en aqueix sentit, ha reconegut que "des que vam tenir coneixement del projecte vam voler recolzar-ho, es tracta d'una empresa jove, amb una clara projecció de futur, i des de l'Ajuntament volem promoure el desenvolupament de joves emprenedors com ells."

  Per la seua banda, un dels promotors de l'empresa de Paterna, Javier Bosch, assegura que nombroses entitats esportives de tot el món s'han interessat ja per aquest sistema. "El fet que puguem situar de forma exacta a la víctima i determinar els segons que porta submergida, davant per exemple una aturada cardíaca, fa que aquest sistema siga eficaç i que puga salvar vides", ha declarat.

  Pujar