elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna implanta una APP per gestionar el manteniment d'edificis públics

Paterna implanta una APP per gestionar el manteniment d'edificis públics

  L'Ajuntament de Paterna, a través de l'empresa pública Gestió i Serveis de Paterna (GESPA), ha començat la implantació d'una aplicació informàtica per poder gestionar des del mòbil diferents serveis municipals.

  Tal com ha explicat la regidora d'Infraestructures, Núria Campos "aquesta nova APP s'ha introduït ja en alguns equips del Servei de Manteniment d'edificis públics i la idea és anar estenent progressivament aquesta tecnologia de mobilitat a la resta de serveis per millorar la seua eficiència i productivitat".

  Aquesta nova APP permet recollir a temps real les incidències que es registren a l'Ajuntament relacionades amb els edificis públics, prendre decisions amb major immediatesa i agilitar la seua resolució. A més, ofereix la possibilitat als operaris d'introduir des de la seua terminal mòbil una descripció de les tasques realitzades així com incloure fotografies de la situació anterior i posterior a la resolució i fins i tot informar de possibles avaries.

  En aquest sentit, la regidora també ha indicat que uns altres dels avantatges d'aquesta tecnologia és que és sostenible, ja que estalvia paper, i evita duplicitats a nivell administratiu, ja que les dades introduïdes des del mòbil per l'operari queden registrats directament en el sistema informàtic sense necessitat d'introduir-los de nou i permet a més sincronitzar incidències.

  Abans de començar a utilitzar l'aplicació, cada operari rep un curs de formació per conèixer el seu maneig. "Es tracta d'un APP molt senzilla i intuïtiva que es va millorant per simplificar i introduir millores relacionades amb el control autònom de l'operari", ha puntualitzat Campos.

  Finalment, la regidora ha recordat que no és la primera vegada que l'Ajuntament utilitza terminals mòbils per gestionar serveis municipals i, referent a això, ha recordat que en l'estiu de 2015 es va introduir en el Servei de Escola Oberta per al control de les assistències dels alumnes i en 2016 es va aplicar al Servei d'Ajuda a domicili (SAD).

  Pujar