elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna identificarà amb senyals lluminosos els patis del carrer Major durant la Cordà

Paterna identificarà amb senyals lluminosos els patis del carrer Major durant la Cordà

  L'Ajuntament de Paterna, a través de la Regidoria de Tradicions, Cultura i Foc ha donat a conèixer algunes de les novetats de la Cordà d'enguany, entre les quals destaca la identificació dels portals de les finques del carrer Major durant la gran festa de foc.

  Tal com ha explicat la regidora Paqui Periche “durant la Cordà el carrer Major roman totalment a les fosques i gràcies a aquestes identificacions lluminoses podran senyalitzar-se els habitatges, facilitant el treball dels serveis d'emergència davant qualsevol incident”.

  Per a açò, en les planxes de fusta que es col·loquen en els portals per a evitar danys, es dibuixarà amb pintura reflectora el nombre de l'habitatge que permetrà reconèixer fàcilment les adreces.

  Aquesta iniciativa se sumisca a la innovació en el braçalet dels tiradors adoptada per l'Ajuntament en 2016 per a reforçar la seguretat dels participants en la Cordà, i que va substituir els identificadors tradicionals per uns lluminosos amb xip incorporat.

  Aquests dispositius, permeten situar als tiradors durant la gran festa del foc, i canvia de color quan algun dels participants ha patit algun accident o vol eixir del recinte.

  A més, permet distingir als diferents grups de participants gràcies a tres colors identificatius: roig, per als participants; verd, per a ajudants de carassetes i blau per al personal de seguretat de la Cordà i policia.

  Finalment, aquest matí han començat a arribar els calaixos que s'empraran en la Cordà per a guardar els coets. La regidora Periche, juntament amb els membres del Consell Sectorial de la Cordà, ha comprovat l'estat i funcionament del tancament dels calaixos que estaran custodiats fins a la mateixa nit de la Cordà.

  Pujar