elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna estrena placa amb el nou himne de la Cordà en el monument al Tirador

Paterna estrena placa amb el nou himne de la Cordà en el monument al Tirador
  MÉS FOTOS
  Paterna estrena placa amb el nou himne de la Cordà en el monument al Tirador  - (foto 2)

  L'Ajuntament de Paterna ha aprofitat les seues festes majors i el primer aniversari de la Cordà com a Festa d'Interès Turístic Nacional per a estrenar una placa en l'estàtua del Tirador amb el nou himne de la Cordà.

  Tal com ha explicat la regidora de Foc, Paqui Periche "quan arribem al govern adaptem la lletra de l'Himne del Cordà per a incloure la presència de les dones en la lletra, ja que no se les esmentava i no obstant això la nova realitat demostra que més d'un 20% dels seus participants són dones".

  Per aqueix motiu el consistori ha decidit reemplaçar la placa que acompanya al monument al Tirador, situada en la plaça Major, per una que inclou l'última versió de l'Himne en el qual a més d'ajustar-se els temps verbals, s'ha substituït les paraules "homens" per "poble", cadascuna de les tres vegades en les quals apareix en l'himne.

  "Aquesta nova versió de l'himne compta amb la conformitat dels seus autors, el compositor paternero Pablo Sánchez Torrella i el Coeter Major emèrit, Pepín Damián" ha assenyalat la regidora Periche qui també ha destacat la importància que té el monument del Tirador dins de la tradició del foc a Paterna "representa a tots els homes i dones que han participat en la Cordà i que fan possible aquest espectacle de foc".

  L'Himne de la Cordà va ser gravat en 2016 per la Banda del Centre Musical Paternense amb la veu de Francisco Codert García, reconegut músic paternero i membre de la banda i des de llavors s'ha utilitzat en tots els actes oficials relacionats amb la cultura del Foc.

  Pujar