elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna estalvia 7.760€ en costos administratius en dos mesos amb l'aplicació informàtica 'Agent SC'

Paterna estalvia 7.760€ en costos administratius en dos mesos amb l'aplicació informàtica 'Agent SC'

  L'Ajuntament de Paterna, a través de l'aplicació informàtica denominada Agent SC, que permet recaptar i compartir dades i documents de ciutadans i empreses que obren en poder d'altres organismes públics i prèvia autorització, ha aconseguit en els mesos donin novembre i desembre un estalvi de 7.760 euros per reducció de càrrega administrativa.

  Així ho ha anunciat hui la regidora de Modernització i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), Eva Pérez qui ha valorat molt positivament aquesta ferramenta informàtica que el consistori paterner va implantar recentment, que simplifica enormement els tràmits administratius i que implica "importants beneficis i avantatges d'estalvi en temps, càrrega de treball i costos tant per al propi ajuntament com per als ciutadans".

  Eva Pérez ha assenyalat com a exemple que, mitjançant aquesta aplicació, un veí/a de Paterna que haja d'aportar com a documentació la declaració de l'IRPF, presentar o verificar el DNI, els títols acadèmics, les pensions i prestacions públiques i els certificats de desocupació, d'antecedents penals i del Registre Civil (naixement, defunció i matrimoni), ja no haurà de fer-ho. A més, ha afegit que "aquests serveis s'aniran veient gradualment incrementats amb la incorporació de nous tràmits".

  Així mateix, la regidora ha indicat que "aquesta valoració econòmica es basa en un mesurament, de caràcter estimatiu, aplicant el Mètode simplificat de mesurament de càrregues administratives i de la seva reducció a partir de tres valors: el cost de complir amb la càrrega, la freqüència amb la qual ha de realitzar-se i la població que ha de complir-la".

  Finalment, Pérez ha afirmat que "aquest avantatjós servei forma part del paquet de mesures TIC que l'Equip de Govern està implantat en el consistori per modernitzar-ho i convertir-ho en una autèntica Administració Electrònica i, d'aquesta manera, acostar-se al veí/a, millorar i agilitar la relació entre tots dos i el servei al ciutadà que es presta". Entre aquestes actuacions, la regidora s'ha referit a la recent implantació i posada e marxa de la Plataforma d'Administració Electrònica en el consistori paterner.

  Pujar