elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna es coordinarà amb Justícia per detectar i previndre la violència masclista

Paterna es coordinarà amb Justícia per detectar i previndre la violència masclista

  L'Oficina de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVID) gestionada per la Conselleria de Justícia, ofereix a la ciutadania una atenció integral des del punt de vista jurídic, psicològic i d'assistència social en el cas d'haver sigut víctimes o testimonis d'un delicte.

  Aquesta xarxa d'oficines presta especial atenció a les dones víctimes de violència de gènere i compten amb protocols específics per a atendre les necessitats de col·lectius més vulnerables com, les víctimes de violència masclista, els i les menors, persones amb discapacitat, en situació d'exclusió social, víctimes de tràfic d'éssers humans, d'agressions sexuals i de delictes d'odi.

  En este sentit, el que es pretén des de la regidoria d'Igualtat de l'ajuntament de Paterna és sentar les bases per a reforçar eixa col·laboració entre l'àrea i l'Oficina en matèria de violència de gènere i aprofundir en la interacció fluida amb els diferents òrgans judicials, fiscalia, policia nacional i local i serveis socials del municipi. En paraules de Carmen Gayà, responsable d'Igualtat "volem crear sinèrgies positives perquè estem convençudes que combatre la xacra de la violència de gènere depén fonamentalment de la unió de les forces de les diferents institucions".

  Des d'Igualtat de l'ajuntament de Paterna proposaran fer extensiva esta col·laboració a totes aquelles institucions que participen en la prevenció, detecció i lluita contra la violència masclista, tan si són organismes municipals com autonòmics o estatals.

  Per a la regidora d'Igualtat, l'Ajuntament de paterna, com a institució pública i responsable directa de garantir el benestar de les seues ciutadanes i ciutadans, ha de prestar els serveis necessaris i suficients i, sempre que siga possible, en col·laboració amb les institucions que perseguixen els mateixos fins. "Amb estes sessions de treball el que fem és continuar teixint i consolidant eixa xarxa multidisciplinària que lluita de manera ferma i contundent contra les violències masclistes. El missatge central de la nostra política en igualtat és que entre totes i tots podrem acabar amb esta barbàrie que ens colpeja dia rere dia" ha conclòs Carmen Gayà.

   

   

   

  Pujar