elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna comença el muntatge del carrer Major per a la Cordà

Paterna comença el muntatge del carrer Major per a la Cordà

  L'Ajuntament de Paterna, a través de l'empresa municipal Gestió i Serveis de Paterna, ha començat el muntatge del carrer Major per a protegir les façanes i edificis durant la Cordà que com cada any se celebra l'últim diumenge d'agost.

  Durant les pròximes setmanes, 9 operaris de l'empresa Gespa treballaran a jornada completa, en horari de 7:30 a 21:30 hores cinc al matí i quatre en horari de vesprada, per a col·locar les primeres proteccions dels més de 100 balconades, finestres i aparadors.

  “Es tracta d'un treball molt meticulós que requereix protegir amb enreixat i planxes de metall i fusta les més de 50 façanes que conformen el carrer Major” ha aclarit la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche.

  A més, la regidora Periche ha assenyalat que “els comerços de les plantes baixes, seran els últims a protegir-se per a no entorpir l'activitat tant dels comerciants com dels veïns i veïnes del municipi”.

  Finalment Periche ha recordat que “durant la Cordà en el carrer Major es disparen més de 70.000 coets el que es tradueix en uns 1.000 quilos de pólvora en amb prou faenes 20 minut, per la qual cosa resulta fonamental intensificar els treballs de protecció per a evitar, en la mesura del possible, danys en les finestres, balconades i façanes del carrer”.

  Pujar