28 d’octubre de 2020 28/10/20

El Museu de Paterna ix al carrer per a donar a conéixer el seu patrimoni

El Museu de Paterna ix al carrer per a donar a conéixer el seu patrimoni - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Museu de Paterna ix al carrer per a donar a conéixer el seu patrimoni - (foto 2)

  El Museu de Ceràmica de Paterna ha organitzat per als pròxims tres mesos un ampli i variat programa d'activitats divulgatives amb l'objectiu de donar a conéixer el patrimoni històric i cultural del municipi.

  Així ho ha explicat la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche, qui ha destacat que "es tracta d'una programació dirigides a tots els públics que inclou originals activitats a través de les quals, tant veïns com visitants, podran conéixer de primera mà les tècniques emprades en l'elaboració de la nostra ceràmica tradicional".

  La primera activitat tindrà lloc el dissabte 29 de setembre i consistirà en un singular joc d'investigació. Des de les 11 del matí, la plaça del Poble acollirà aquesta jornada en la qual els participants, acompanyats pels responsables del museu, hauran de desxifrar pistes i superar proves per a trobar la figurar "robada" de Mercuri.

  El mes d'octubre estarà dedicat a la ceràmica romana amb un taller que es desenvoluparà en dues sessions els dissabtes 13 i 20. Durant el taller els participants aprendran la tècnica terra sigillata i elaboraran les seues pròpies peces que s'exposaran durant un mes en el Museu de Ceràmica.

  El 10 de novembre, es durà a terme una jornada de senderisme cultural per a conéixer els jaciments arqueològics del parc del Túria. Amb un recorregut de 15 quilòmetres, l'excursió eixirà del Museu i recorrerà el municipi, la Vallesa i zones naturals del parc fluvial.

  El següent taller se celebrarà el 24 de novembre i consistirà en un taller de maquetes inspirades en les Cuevas del Batà realitzades amb argila i dirigit a xiquets i xiquetes.

  L'última de les activitats de la temporada es realitzarà el 22 de desembre, coincidint amb la fira "Nadals a Paterna". Durant el matí, els assistents participaran en un taller de decoració inspirada en la ceràmica tradicional paternera blava i orada.

  Finalment, la regidora Periche ha recordat que "totes les activitats són gratuïtes i els interessats podran inscriure's a través de la seu electrònica de la web municipal www.paterna.es".

  Pujar