elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu de Ceràmica recupera la tradició terrissera de Paterna

El Museu de Ceràmica recupera la tradició terrissera de Paterna

  El museu de ceràmica de Paterna, ha obert el termini d'inscripció per a les activitats que se celebraran durant els pròxims mesos i que tenen com a objectiu donar a conéixer el valuós patrimoni que existix a Paterna a través de tallers i jocs didàctics.

  Les jornades començaran el pròxim 1 d'octubre amb un taller dirigit als jóvens del municipi, en el que recrearan, en forma de maqueta, l'antiga Vila Romana excavada a Paterna, alhora que podran descobrir les condicions de vida i costums de l'època. L'activitat oferirà també als pares, mares o acompanyants dels menors una visita guiada a l'exposició de la Vila Romana, durant l'horari del taller.

  A partir de la segona quinzena d'octubre, tots els dissabtes al matí, se celebraran tallers en què els participants realitzaran reproduccions de "Socarrats" del segle XV, sobre taulellets produïts per ells mateixos de forma manual i tradicional. A més, el 25 de novembre tindrà lloc un taller de pintura de "Socarrats" per a famílies, on majors i xicotets podran dissenyar la seua pròpia peça.

  El 12 de novembre tindrà lloc una sessió dedicada a la ciència arqueològica dirigida a xiquets d'entre 6 i 12 anys. A través de jocs, els xicotets aprendran com treballa un arqueòleg, les ferramentes i mètodes que utilitza, així com la importància de valorar i respectar el llegat arqueològic com a base de la cultura. Durant la jornada s'organitzarà una visita guiada al Museu des del punt de vista de la història dels treballs arqueològics realitzats a Paterna.

  Finalment, el museu ha organitzat un taller per a famílies en què aprendre la decoració ceràmica en blau i blanc, característica del municipi. Durant l'activitat que tindrà lloc el 17 de desembre, els participants recrearan sobre un suport amb la forma de la lletra "P " de Paterna, motius decoratius de reproduccions i imatges de la ceràmica local.

  Totes les activitats seran gratuïtes i es desenrotllaran en el Museu de Paterna situat en la Plaça del Poble. Per a participar, serà obligatòria la inscripció prèvia que podrà realitzar-se tant presencialment en el museu en horari de 10 a 13:30 dimarts i dijous, o per telèfon en el 96 139 76 57 o en el mail didacticamuseo@ayto-paterna.es. A més el museu ha creat el microsite www.museo.viupaterna.es perquè els veïns puguen informar-se de totes les activitats programades.

  Pujar