1 de desembre de 2020 1/12/20

L'homenatge als tiradors i l'entrega de Paterna al Rei Jaume I unixen foc i festa

L'homenatge als tiradors i l'entrega de Paterna al Rei Jaume I unixen foc i festa - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'homenatge als tiradors i l'entrega de Paterna al Rei Jaume I unixen foc i festa - (foto 2)
  L'homenatge als tiradors i l'entrega de Paterna al Rei Jaume I unixen foc i festa - (foto 3)
  L'homenatge als tiradors i l'entrega de Paterna al Rei Jaume I unixen foc i festa - (foto 4)

  Mig centenar de tiradors, autoritats i veïns es van donar cita durant la vesprada d'ahir en un acte d'homenatge organitzat per la Federació Interpenyes, per a rendir tribut als tiradors i tiradores que ja no estan, però que van formar part de la cultura del foc de Paterna. Un emotiu acte que va recórrer des de la Plaça del Poble fins a la Plaça Major, on la comitiva va mostrar els seus respectes depositant una corona de flors als peus del monument al Tirador.

  D'altra banda, durant la vesprada, desenes de xiquets i xiquetes van poder disfrutar amb la representació infantil "Ambiciones" de Marta Sitjà en la plaça de l'Exercite Espanyol, un espectacle de teatre de carrer amb música en directe i molt humor.

  A les 21 hores, centenars de veïns, festers i visitants, es van donar cita en la porta de l'Ajuntament, que va acollir la tradicional representació teatral de l'entrega de les claus de Paterna al Rei Jaume I, posant el punt final a les festes de moros i cristians amb l'intercanvi de banderes i el nomenament de les noves capitanies per a les pròximes festes Almogàvers pel ban cristià i Alhama pel ban moro.

  Finalitzat l'acte, els paterneros i paterneras van ballar els temes clàssics de Manolo García i El Barri en un concert homenatge que va tindre lloc en el col·legi Villar Palasí.

  Finalment, la Cova Gran va ser escenari del programa en directe de canal 7, "Invictus Show" que va comptar amb els monòlegs del còmic paternero Rafa Rafeta i el concert de la xicoteta cantant Yasira de la Veu Kids, en una gala plena d'actuacions musicals i espectacle.

  Pujar