elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcalde anuncia que Paterna és un dels municipis amb major nivell de població ocupada d'Espanya

L'Alcalde anuncia que Paterna és un dels municipis amb major nivell de població ocupada d'Espanya
  • Un recent estudi de l'INE sobre Indicadors Urbans situa a Paterna en el municipi número 14 amb major indicador municipal d'activitat d'Espanya i entre els dos primers de la Comunitat Valenciana

Paterna és un dels municipis d'Espanya amb major indicador municipal d'activitat i el primer de la província de València.

Així ho ha anunciat hui l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo després de conèixer els resultats de l'estudi d'Indicadors Urbans que ha realitzat enguany l'Institut Nacional d'Estadística per a conèixer i mesurar la qualitat de vida en un determinat nombre d'àrees territorials i que situa a Paterna, amb un 63,4%, entre les 15 primeres ciutats amb indicador municipal d'activitat més alt de tota Espanya i la segona de la Comunitat Valenciana.

El primer edil ha explicat que "el fet que Paterna se situe en el lloc 14 amb major indicador municipal d'activitat – un indicador que l'INE calcula com el quocient entre la població activa i la població en edat de treballar (a partir de 16 anys) – demostra el potencial econòmic i industrial del municipi, amb més de 2.500 empreses assentades en el terme municipal i més 30.000 treballadors, i la seua repercussió en la creació d'ocupació".

En aquest sentit, Sagredo ha destacat que "aquesta dada significa que Paterna és un dels municipis amb major nivell de població ocupada, tant a nivell autonòmic com a nacional".

"Tot açò és fruit de les polítiques de promoció econòmica i atracció d'empreses que s'estan impulsant des de l'Ajuntament i fins i tot de la millora i modernització de les 5 àrees industrials del municipi", ha manifestat al mateix temps que ha recordat "la importància de "l'arribada de noves empreses com Amazon i Zumex i l'ampliació de les instal·lacions d'unes altres ja implantades com Cárnicas Serrano, Trolly, Lasertall o Transnatur", ha indicat.

Referent a açò, el primer edil s'ha referit a les diferents xifres que avalen aquest lideratge quant a activitat econòmica municipal. I és que segons dades de la Seguretat Social, a Paterna hi ha unes 38.000 persones aproximadament inscrites com a treballadors per compte d'altri i més de 4.800 autònoms.

"Malgrat que, a nivell demogràfic som un municipi jove, amb un elevat nombre de persones en edat de treballar, la disminució en aquests últims tres anys de l'atur en 2.000 persones, unit a l'increment espectacular de la població ocupada, ha possibilitat aquesta fantàstica posició a nivell nacional de la nostra taxa d'activitat", ha assenyalat Juan Antonio Sagredo.

Pujar