elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament implanta un sistema pioner en la comarca de gestió dels pressupostos participatius

  L'Ajuntament de Paterna, a través de la regidoria de Participació Ciutadana, va a posar en marxa un sistema telemàtic que permet als veïns i veïnes col·laborar en la distribució dels pressupostos municipals, decidint amb el seu vot com han de repartir-se.

  El regidor de Participació Ciutadana, Julio Fernández, ha destacat que "Paterna és el primer municipi de la comarca a implantar este tipus de sistema de gestió per als processos de participació ciutadana, la qual cosa convertix el municipi en un referent en bones práctica,s oferint un canal de comunicació interactiu i bidireccional amb l'administració a través d'internet".

  "A més de permetre als ciutadans participar directament en els pressupostos municipals, la ferramenta possibilita concentrar tota la informació relativa a la participació ciutadana en una sola plataforma, facilitant la relació dels veïns i veïnes amb l'administració, ja que els permet realitzar consultes i propostes.

  El sistema telemàtic, denominat "E-PARTICIPA", està desenvolupat per una empresa de servicis informàtics i noves tecnologies amb la que l'Ajuntament ha firmat un conveni de col·laboració per a l'any que ve.

  En eixe sentit, el regidor Fernández ha destacat que "l’implementació d'este servici, no suposarà cap gasto a l'Ajuntament, i millorarà de manera significativa la forma en què fins al moment s'han gestionat els pressupostos participatius, facilitant la participació dels veïns i veïnes de Paterna".

  Pujar