elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament i Correus presenten un matasegells turístic dedicat a la Torre de Paterna

L'Ajuntament i Correus presenten un matasegells turístic dedicat a la Torre de Paterna

  L'Ajuntament de Paterna i Correus han presentat hui un matasellos dedicat al monument més emblemàtic del municipi en una acte en el qual han estat presents la regidora de Cultura, Paqui Periche, el director de l'oficina de Correus, Vicente Vila, el secretari general de la Federació d'Associacions Filatèliques de la Comunitat Valenciana (FASFILCOVA), Francisco Querol, el cronista municipal, Camilo Segura i Antonio Benet, gran investigador paterner de filatèlia i impulsor de la consecució d'aquest segell.

  La regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche ha destacat "la importància tant a nivell de promoció turística del municipi com d'arrelament cultural de difondre en els enviaments postals el monument més representatiu de Paterna" i ha assenyalat que "aquest matasellos turístic reforça la imatge de Paterna i permet identificar visualment l'origen dels enviaments".

  Així mateix, la regidora ha recordat que aquesta iniciativa per promocionar la imatge de la Torre s'uneix a altres actuacions que està emprès l'actual Equip de Govern per posar en valor aquest Bé d'Interès Cultural com la restauració de la Torre que s'està preparant des de l'Àrea d'Infraestructures o la urbanització de la part alta del Parc de les Cuevas i la Torre.

  El nou matasellos està dissenyat perquè filatèlics i clients puguin cancel·lar els seus enviaments postals amb aquesta imatge on, a més, es llegeix el motiu del matasegells i la data de l'enviament. Aquest matasegells, que estarà disponible de forma permanent en l'oficina situada al carrer Vicente Cardona, 10 per qui ho sol·licite al moment de realitzar els seus enviaments, s'emmarca dins de la campanya empresa per Correus en 2015 per col·laborar amb la difusió d'imatges de llocs i festivitats emblemàtiques de diferents localitats a través dels enviaments postals.

  L'origen dels matasegells respon a la inutilització de la taxa de franqueig, però al llarg dels anys ha adquirit un altre valor pel seu rellevant impacte en el col·leccionisme filatèlic, en representar la seua empremta una comunicació dels grans esdeveniments, els valors i els assoliments de la nostra societat, que reforça la imatge i presència del segell de Correus.

  La Torre de Paterna

  La construcció coneguda com "La Torre" està integrada al singular parc urbà de la Torre i el Palau, envoltada per xemeneies i respiradors de les coves que la custodien, així com de la mora i cristiana escultura que l'artista Anzo va col·locar als seus peus.

  Encara que no es pot precisar amb exactitud l'origen de la Torre, s'accepta de forma generalitzada que es va construir en època àrab i que va formar part del sistema defensiu de la població en disposar d'una excel·lent visibilitat dels voltants

  La construcció va patir una lenta deterioració a causa dels avatars dels temps, per la qual cosa va ser restaurada en 1967, sent declarada en 1971 monument històric artístic d'interès local ja que, històricament, és considerada com a símbol i senyal d'identitat de la població paternera.

  Aquest any, el Govern de Paterna que dirigeix Juan Antonio Sagredo ha previst tot un seguit de actuacions en aquest monument i en el seu entorn per restaurar-ho i posar-ho en valor.

  Pujar