elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament contracta a 65 aturats de llarga durada

L'Ajuntament contracta a 65 aturats de llarga durada

  L'Ajuntament de Paterna ha engegat diferents programes de foment d'ocupació que suposen la contractació de 54 aturats de llarga durada del municipi junt a 11 formadors.

  "Mitjançant aquests programes es dóna l'oportunitat de treballar a veïns i veïnes que es troben en una situació d'atur de llarga durada. A més podran adequar els seus coneixements a les necessitats del mercat de treball el que incentivarà la seua inserció laboral" ha declarat el Tinent d'Ocupació, Julio Fernández.

  A més, Fernández ha subratllat que "per al desenvolupament d'aquests programes, l'Ajuntament destinarà més de mig milió d'euros que es traduiran en la contractació de 65 persones entre formadors i aprenents".

  El primer dels programes ocupacionals està dirigit a la integració dels menors de 30 anys en el mercat de treball. Emmarcat dins del projecte operatiu d'ocupació juvenil, els joves complementaran la seua formació teòrica amb pràctiques d'obra de paleta, lampisteria, electricitat o fusteria.

  El programa tindrà una durada de 12 mesos i en ell participaran un total de 24 persones a les quals se sumen els 7 professionals contractats per l'Ajuntament entre administratius, professors i monitors.

  Així mateix, s'ha creat un programa de formació professional dirigit a persones en situació de desocupació i amb el risc d'exclusió social en el barri de la Coma. En total es contractaran 10 persones per a desenvolupar tasques auxiliars d'administració en el Centre Cultural Juan Antonio Vila Blasco "El Cura" i dos professionals que s'encarregaran d'impartir la formació.

  Finalment, dins de les subvencions de foment d'ocupació que atorga el SERVEF, l'Ajuntament destinarà 170.000 euros per a la contractació de 10 aturats de llarga durada que ocuparan llocs de bibliotecari/a, obrer, psicòleg/a i pedagog/a.

   

  Pujar