elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Juanma Ramón (Compromís Paterna): “Quan guanyem les eleccions farem una proposta d’acord programàtic amb els partits progressistes”

Juanma Ramón (Compromís Paterna): “Quan guanyem les eleccions farem una proposta d’acord programàtic amb els partits progressistes”

  Juanma Ramón, cap de llista a l'Ajuntament de Paterna per Compromís, es presenta a les eleccions municipals amb el clar objectiu de guanyar les eleccions i aconseguir un govern progressista per als pròxims quatre anys. En elperiodic.com parlem amb ell per a conéixer les seues propostes i fer balanç de la legislatura que ara acaba.

  Pregunta: Es presenta a les eleccions municipals com a cap de llista de Compromís a Paterna Amb que objectiu es presenta? Què li diferencia de la resta de candidats?

  Resposta: L’objectiu és guanyar les eleccions, la diferencia és el treball realitzat des de 2011, primer des de la oposició per fer fora al PP i després agafant la responsabilitat de governar i realitzar els canvis que necessitava el nostre poble.

  P:Quins són els eixos principals de la seua campanya?

  R: La nostra campanya es basa en:

  - Participació Ciutadana i Transparència, complint la paraula donada en els processos de participació, davant la paràlisi del PSOE.

  - Continuar en la millora dels serveis socials seguint la estela del Botànic, davant la desídia del PSOE.

  - La Protecció del Medi Ambient, especialment Les Moles, davant el perill de destrucció que suposa el Sr.Sagredo.

  P: Quin balanç fa de la gestió realitzada pel PSOE en aquests quatre anys?

  R: Ha estat una gestió de cara a la galeria, els canvis en profunditat i la política real en benefici de les persones assoles s’han vist quan ha estat Compromís en el govern. Una tremenda decepció que el PSOE se descare amb pactes amb la dreta per a clonar els estils d’Agustí, en quant a l’auto bombo i la destrucció de Les Moles.

  P: Estem veient que la política tendeix cap als pactes per a poder formar govern Amb qui se sent més voltat el Compromís Paterna per a arribar a acords després del 26M? Donaria suport al PSOE si com diuen les enquestes és la força més votada?

  R: Lo que tinc clar és que no es sentarem a parlar en cap partit de la dreta, per la resta ens sentarem a parlar primer de què i després en qui. Quan guanyem les eleccions farem una proposta d’acord programàtic amb els partits progressistes.

  P: En el seu programa han anunciat la creació d'una Oficina Especialitzada d'Atenció a les Víctimes del Franquisme Quin és el plantejament d'aquesta proposta?

  R: El plantejament és que els familiars que es troben buscant a les seues víctimes puguen accedir a la informació que disposa l’ajuntament, per agilitzar la localització i la tramitació a les subvencions i permisos que garantixquen la identificació i exhumació dels assassinats pel règim.

  P: En matèria econòmica Quin és el model de gestió que defensen?

  R: Hem demostrat que Compromís posa el recursos econòmics al servei de les persones, a la millora dels serveis bàsics, defensem una gestió honesta sense despeses supèrflues en publicitat o en grans esdeveniments.

  P: De l'Ajuntament de Paterna depén també el municipi de La Canyada quines propostes té per als seus veïns?

  R: Com a tots els barris, apostem per una millora de la participació ciutadana real, per consensuar les prioritats en el nostre pla de reparació de voreres i carrers, de protecció i reposició de l’arbrat urbà o les infraestructures de pluvials, per exemple.

  Aprovarem i complirem l’Ordenança de l’Arbrat, donarem solució a les pluvials del carrer Barranc del Rubio i executarem de manera urgent els projectes dels pressupostos participatius oblidats a un calaix de alcaldia.

  Cal una promoció del nostre patrimoni natural, necessitem executar la senyalització del PR a la Canyada. Volem gaudir d’un medi ambient saludable, continuarem invertint en previndre abocadors en la Vallesa, en millorar el bosc i en vigilar la contaminació atmosfèrica amb la instal·lació d’una estació de control al barri.

  Necessitem a més millorar la oferta cultural i comercial del barri, potenciant activitats pròpies del barri, com el mercat ambulant, o activitats lúdiques a llocs públics.

  P: En matèria educativa estan conformes amb les mesures impulsades o consideren que és necessari un canvi?

  R: Els avanços en educació desenvolupats per Compromís han suposat un gran avanç en defensa de l’educació pública. El Xarxa Llibres, la reducció del 50% dels barracons, l’augment de mes de 6000 docents, etc.

  S’ha fet molt, però queda molt per fer encara que la tendencia i la millora i la defensa de l’educació pública ha sigut evident

  P: La sanitat és una altra de les grans potes de la campanya electoral quina seria la primera mesura que prendria?

  R: Necessitem que els Ajuntaments participen en la planificació dels recursos. Paterna som un poble a prop de 70.000 habitants amb una dispersió enorme de nuclis urbans, i una població estacional, sobre tot en la canyada, que necessita un augment de recursos per millorar l’atenció primària.

  Traslladarem a la Conselleria les demandes dels barris i exigirem que incloguen els criteris de població estacional i dispersió dels barris per a que garantisquen els recursos necessaris.

  P: Les festes de qualsevol municipi són un dels grans esdeveniments que es viuen cada any quins plans té per als festers i la Cordà?

  R: Necessitem millorar la promoció de les festes de Paterna, tant als barris com per a la gent de fora.

  Volem fer realitat el Museu de la Festa, on poder promocionar el patrimoni de les Falles, els Moros i Cristians i la Cordà. Es fonamental que la gent del poble conega la història de les nostres festes.

  Eixa essència i reconeixement hem de mantindre a la Cordà. Adoquinarem el carrer major per a delimitar la zona on tirem actualment, reconeixent els tiradors en la memòria amb plaques commemoratives, a més de millorar la seguretat i simplificant el muntatge del engabiat del carrer major

  Tenim el repte de dotar a Paterna d’un Recinte Firal estable al Tir de Colom, on traslladar els concerts del Vilar Palasí i poder fer fires durant tot l’any

  P: Des d'elperiodic.com li animem que envie un missatge als paterneros perquè li recolzen en les urnes el pròxim 26 de maig

  Paterna necessita mirar cap al futur, ja heu vist la diferència de lo que és un govern amb Compromís i un sense nosaltres, hem d’aconseguir aplegar a tindre un poble més habitable, més participatiu, os garantixca la protecció de les Moles i el comerç local, amb persones treballant per a persones.

  Pujar