elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

IVASS desenvolupa al barri de La Coma un programa de formació per a l'ocupació

IVASS desenvolupa al barri de La Coma un programa de formació per a l'ocupació
  MÉS FOTOS
  IVASS desenvolupa al barri de La Coma un programa de formació per a l'ocupació - (foto 2)

  L'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS) està desenvolupant al barri de La Coma de Paterna el programa mixt d'ocupació-formació Escoles d'Ocupació ET FORMEM DISLIMCOMA en l'especialitat de neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals.

  Aquest programa de formació per a l'ocupació està cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu Comunitat Valenciana 2014-2020 i s'adreça a persones amb dificultats per accedir a una feina o que pertanyen a col·lectius vulnerables de la societat.

  Deu persones, nou dones i un home, s'han acollit a aquest programa i assisteixen des de gener a les classes que es duen a terme en horari de matí, de 7.30 hores a 15.30 hores, a les instal·lacions de Ciutat jardí. El programa DISLIMCOMA té una durada de quatre mesos, es va iniciar el passat 29 de desembre i conclourà el 28 d'abril d'aquest any.

  El director general de IVASS, Ángel Bonafé, ha assenyalat que "l'objectiu d'aquesta iniciativa és millorar la qualificació d'aquestes persones perquè tinguen més oportunitats laborals", i ha incidit que "a més d'obtenir el certificat de professionalitat, poden posar en pràctica l'après durant la fase de formació, ja que el programa preveu un període de pràctiques en els nostres centres i serveis".

  Així mateix, ha explicat que "el personal de l'Agència de Col·locació de l'entitat es va desplaçar fins a La Coma per donar-los informació i animar-los a inscriure's a l'Agència", i ha recordat que "la tasca d'aquest servei és contribuir a que persones amb diversitat funcional i persones en risc d'exclusió social demandants d'ocupació tinguin la possibilitat de trobar una feina".

  Bonafé ha posat èmfasi que "l'Agència de Col·locació, en coordinació amb el Servei Públic d'Ocupació, porta a terme activitats d'intermediació laboral per a proporcionar a aquestes persones un treball adequat a les seues característiques i facilitar a les empreses el personal que s'ajuste als seus requeriments i necessitats".

  D'altra banda, l'equip de professionals del programa ET FORMEM DISLIMCOMA va rebre recentment la visita del regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Economia Local de Paterna, Carles Martí, qui els va informar sobre les possibilitats d'inserció laboral en el municipi per l'arribada de noves empreses.

  A més, l'edil va recollir alguns suggeriments plantejats per les participants de cara al curs vinent com la necessitat d'habilitar algun servei de guarderia per als seus fills i filles menors durant les hores en les que estaran a classe per obtenir el Certificat d'Estudis Bàsics, i altres més relacionades amb aquest programa com la possibilitat d'instal·lar contenidors de reciclatge al barri, ja que en abordar aquesta matèria en les classes van detectar que no havien i el fet de tenir aquest servei contribuiria al fet que els veïns es concienciasen de la importància de reciclar.

  També, li van sol·licitar que un Agent d'Igualtat de la localitat els impartís una xerrada informativa sobre igualtat de gènere i apoderament de la dona, altra matèria que forma part de la formació complementària del programa.

  Pujar